Home » Borculo » Gemeente Berkelland op zoek naar financiële tips voor toekomst
Algemeen
Berkelland

9 november 2019

Gemeente Berkelland op zoek naar financiële tips voor toekomst

Gemeente Berkelland op zoek naar financiële tips voor toekomst

BORCULO – De Gemeente Berkelland vraagt zich af hoe de gemeente ook in de toekomst financieel gezond kan blijven. Onder de naam ‘Berkelland in Balans’ worden inwoners gevraagd een vragenlijst in te vullen. Dit kan digitaal of op papier worden ingevuld in het BerkelBericht van 13 november.

Als er geen maatregelingen worden getroffen, heeft de gemeente Berkelland na verwachting in 2023 een tekort van 3,5 miljoen euro. In het procesplan Berkelland in Balans wordt er gezocht naar deze maatregelingen. Voorbeelden hiervan zijn bezuinigen, dingen anders doen of niet meer doen.

Vanaf vandaag kunnen inwoners van gemeente Berkelland de vragenlijst digitaal invullen. De vragenlijst is te vinden op www.gemeenteberkelland.nl (Vragenlijst Berkelland in Balans). Als het niet lukt om het digitaal in te vullen, is het mogelijk om de vragenlijst, die 13 november afgedrukt staat in BerkelBericht op papier in te vullen en op te sturen. Dat kan in een envelop zonder postzegel naar: Moventem, Antwoordnummer 39, 7200 VB Zutphen. De ingevulde papieren vragenlijst mag ook ingeleverd worden bij het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo, vóór het einde van deze maand.

Hulp bij het invullen van de vragenlijst?

Wilt u hulp bij het invullen van de vragenlijst? Dat kan op dinsdag 19 en dinsdag 26 november tussen 10.00 en 12.00 uur op de volgende plaatsen:

 • Borculo, gemeentehuis, Marktstraat 1
 • Eibergen, De Huve, Grotestraat 52
 • Neede, Grand café De Hofmaat, Hofmaat 4
 • Ruurlo, Bibliotheek, Dorpsstraat 74

5.000 inwoners krijgen brief

Alle inwoners kunnen meedoen en de vragenlijst invullen. Naast het inwonerspanel ‘Berkelland Spreekt’ krijgen ook nog eens 5.000 inwoners een brief met het verzoek de vragenlijst in te vullen.

Begin 2020 maakt de gemeente de uitkomsten en het vervolg bekend. Uw antwoorden helpen om een eerste beeld te krijgen, waarmee de gemeente verder aan de slag gaat. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad voor de zomer van 2020 een besluit over de bezuinigingen. Alle reacties worden strikt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt door onderzoek- & adviesbureau Moventem.

Vragen op straat

Op 27, 28, 29 en 30 november kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur ook enquêteurs aantreffen bij de supermarkt of markt in Eibergen, Borculo, Neede en Ruurlo. Zij stellen u dan graag een paar vragen over Berkelland in Balans.

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

 • 6 juli 2022

  BORCULO – Op woensdag 6 juli hebben de leerlingen van de Heuvelschool uit Borculo een cheque van €500 uit mogen reiken aan stichting

 • 6 juli 2022

  BORCULO – Mevrouw G.H. Ordelman-Heinneman uit Borculo wordt binnenkort 103 jaar. Op dinsdag 19 juli 2022 hoopt ze haar verjaardag te vieren. Mevrouw

 • 6 juli 2022

  HAARLO – Op 9 juli 2022 zal de eerste editie van het nieuwe festival Halfway Hairlow in Haarlo plaatsvinden. Een nieuw festival voor

Booking.com