Algemeen
Borculo

9 november 2019

Werkgroep ‘Verkennen & Ontmoeten’ organiseert activiteiten

Werkgroep ‘Verkennen & Ontmoeten’ organiseert activiteiten

BORCULO – In de maand november organiseert de werkgroep ‘Verkennen & Ontmoeten’ een aantal activiteiten rond het thema Hemel en Aarde. De eerste activiteit is op 16 november bij het Achterhoekse Planetarium in Toldijk.

Achterhoeks Planetarium Toldijk op 16 november

Bij zijn woning aan de Hoogstraat in Toldijk bouwde Henk Olthof van 1972 tot 2010 aan zijn astronomisch levenswerk: een hemel op aarde. Bouwwerken en mechanieken om de loop van de sterren en de planeten voor eenieder begrijpelijk te maken. Met als resultaat een bolplanetarium met 2844 sterren aan de noordelijke en zuidelijke hemel, een replica van het Eise Eisinga Planetarium te Faneker, een Newtontelescoop en nog veel meer. Wie onder de toegangspoort doorloopt, begint aan een reis over de aarde, door de tijd, naar verleden en toekomst, naar sterren en planeten. Henk Olthof noemde het zelf ‘een uit de hand gelopen hobby’.

Datum: zaterdag 16 november
Tijd: 13.00 uur tot 16.30 uur
Plaats: vertrek bij Het Hof
Kosten: € 4,50 p.p.

Graag opgeven voor 15 november bij Henny Barnhoorn: hennybarnhoorn@gmail.com of 0644095823.

Zangmiddag met Octo Viri op 17 november

In de kerk van Gelselaar wordt een zangmiddag georganiseerd met het dubbelkwartet Octo Viri. Deze groep brengt een aantal liederen ten gehore die een raakvlak hebben met het thema Hemel en Aarde. Daarnaast zal er ook volop gelegenheid zijn om samen een aantal liederen te zingen.

Datum: 17 november
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Plaats: kerk Gelselaar

Filmavond met film ‘City of Angels’ op 19 november

Op 19 november wordt er tijdens de filmavond de film ‘City of Angels’ vertoond. Het is een Amerikaans romantische-fantasyfilm uit 1998 met Nicolas Cage en Meg Ryan in de hoofdrol. De film is in grote lijnen gebaseerd op de Duitse film ‘Der Himmel uber Berlin’ uit 1987.

Datum: dinsdag 19 november 2019
Tijd: inloop 19.45 uur, aanvang 20.00 uur
Plaats: De Instuif, Borculo

Advertentie:

Booking.com

Lees ook