Algemeen
Borculo
Featured

13 november 2019

Informatiebijeenkomst voor plannen Nettelhorsterweg

Informatiebijeenkomst voor plannen Nettelhorsterweg

BORCULO – Op donderdag 28 november organiseert provincie Gelderland samen met Proeftuin Nettelhorst een informatiebijeenkomst. Tussen 18.00 en 20.30 uur zijn geïnteresseerden  welkom bij de Melktap in Geesteren. Zowel de plannen van de provincie als die van Proeftuin Nettelhorst worden deze avond toegelicht. Daarvoor zijn ook een aantal sprekers uitgenodigd zoals een landschapsarchitect en een geluidsspecialist.

Samen aan de slag

Het burgerinitiatief ‘de slimste weg’ krijgt een vervolg in de Proeftuin Nettelhorst. In dit samenwerkingsverband zijn ook provincie, gemeenten Lochem en Berkelland, onderwijs en ondernemers aangesloten. In de Proeftuin wordt gewerkt aan een ‘slimme weg’ én aan duurzame energie, kringloopeconomie en een mooi landschap. Zo is er is een landschapsplan gemaakt en zijn er innovatieve ideeën ontstaan die fijnstof en geluid opvangen. Het samen optrekken in dit project heeft geleid tot een totaal plan om de Nettelhorsterweg veiliger, duurzamer en leefbaarder te maken.

Groot onderhoud

In 2020 en 2021 gaat de provincie groot onderhoud uitvoeren aan de Nettelhorsterweg (N825) tussen Lochem en Borculo. Daarbij worden diverse maatregelen meegenomen zoals bijvoorbeeld het verbreden van een deel van de Netttelhorsterweg en de aanleg van een fietsoversteek met een middengeleider ter hoogte van de Broekstraat. De overleggen binnen de Proeftuin Nettelhorst hebben geleid tot extra maatregelen. Zo wordt er een parallelweg tussen Kattenbeekdijk en Slaapweg aangelegd, komen er verplichte landbouwpasseerhavens en geldt er straks een inhaalverbod voor de hele Nettelhorsterweg.

Foto: slimsteweg.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook