Dit bericht is meer dan een half jaar geleden gepubliceerd. De informatie in dit bericht is wellicht niet meer actueel.

BORCULO – Op woensdagmiddag is er een spontane protestactie gestart tegen de bomenkap aan het Stelkampsveld tussen Borculo en Barchem. Op sociale media wordt er opgeroepen om massaal te komen richting de Borculoseweg 28, waar de protestactie is gestart om 14.00 uur. Er zijn inmiddels zo’n 25 tractoren aanwezig en volgens de organisatie zijn er ook mensen onderweg van buiten Borculo, waaronder Holten.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie

De actie is gericht tegen de kap van een groot aantal bomen in natuurgebied Stelkampsveld. De bomen moeten plaats maken voor overige natuur, maar daar is niet iedereen mee eens. “Kom als de natuur je lief is.”

In een nieuwsbrief van de provincie Gelderland laten ze weten dat de bomenkap nodig is om andere natuur de kans te geven: “Naaldbos vlakbij die bijzondere natuur zorgt er namelijk voor dat stikstof niet overwaait, maar in de bijzondere natuur valt. Het naaldbos zorgt er ook voor dat er te veel water verdampt of te veel water wordt opgenomen, waardoor er te weinig water beschikbaar is voor die bijzondere te beschermen natuur. Tot slot is uit onderzoek gebleken dat juist op plekken waar dat
naaldbos staat, juist die plekken zijn waar de beste mogelijkheden liggen waar de bijzondere natuur zich kan uitbreiden.”

Foto’s: Henk Nijhof

Uitgelichte foto: Stock