Algemeen
Borculo
Featured

24 november 2019

Inbraak in woning in Borculo, politie zoekt getuigen

Inbraak in woning in Borculo, politie zoekt getuigen

BORCULO – Afgelopen weekend heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning in Borculo. De inbraak is gepleegd tussen vrijdag 22 november 2019 16.00 uur en zaterdag 23 november 2019 17.00 uur in de Zijlandstraat.

De politie is op zoek naar getuigen die de inbraak hebben gezien of mogelijk iets verdachts hebben gezien. Heeft u bijvoorbeeld een verdacht voertuig zien staan of zag u iemand die zich mogelijk vreemd gedroeg in de omgeving van de inbraak. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek. Is u iets opgevallen waarvan u vermoedt dat het te maken heeft met deze inbraak? Neem dan contact op de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Meerdere inbraken in Berkelland

Wijkagent Geertjan Sloots meldt op Twitter dat er afgelopen weekend meerdere inbraken zijn geweest in de gemeente Berkelland. Volgens de wijkagent hadden de bewoners in alle gevallen geen verlichting laten branden in de woning. Hij geeft als tip mee aan tijdschakelaar te gebruiken als u overdag de woning verlaat.

Tips tegen woningbraak

  1. Gaat u in de avond weg? Doe een lampje aan in de woning, zodat het lijkt dat er iemand thuis is. Gaat u overdag al weg, stel dan een tijdschakelaar in die de verlichting op een gewenst tijdstip inschakelt.
  2. Laat geen gereedschap slingeren rond de woning. Ook containers of ladders kunnen gebruikt worden om de woning binnen te komen.
  3. Als u overdag de woning verlaat, laat dan een koffiekopje of een glas op tafel staan of laat wat speelgoed op de grond liggen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.
  4. Vertel niet op social media dat u op vakantie gaat. Ook inbrekers kijken hierop en hebben connecties die ze mogelijk tips doorgeeft. Deel verhalen en foto’s pas na u vakantie.
  5. Doe ramen en deuren altijd op slot als u de woning verlaat. Ook in een korte tijd kunnen inbrekers toeslaan.
  6. Vertel de buren dat u op vakantie gaat, zodat ze verdachte situaties in de gaten kunnen houden. Veel straten of buurten hebben een WhatsApp groep, waarmee ze verdachte situaties kunnen delen met de buurtbewoners.
  7. Ziet u toch iets verdachts bij uzelf of bij iemand in de buurt? Bel dan de politie via 0900-8844. Bij spoed of heterdaad situaties kunt u bellen met 112.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook