Algemeen
Borculo
Featured

5 december 2019

75 jaar vrijheid vieren op het Poppy Festival in Borculo

75 jaar vrijheid vieren op het Poppy Festival in Borculo

BORCULO – 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Naar aanleiding van dit bijzondere jubileum wordt er een festival georganiseerd in Borculo. Het Poppy Festival vindt plaats op 2, 3 en 5 mei 2020 op het industrieterrein Overberkel in Borculo.

Poppy is de Engelse naam voor Klaproos. Deze bloem is symbool geworden en dient als eerbewijs voor de gevallen soldaten in de eerste wereldoorlog. Dit komt omdat de Poppy spontaan is gaan bloeien op de oorlogsgraven van de gevallen soldaten in Vlaanderen (B). Sindsdien is de Poppy verbonden aan de bevrijding en wordt deze bloem gedragen bij officiële gelegenheden. Zo krijgt ook iedere bezoeker van het Poppy Festival een poppy aangereikt om op te spelden.

Tijdens het driedaagse festival is het thema “Samen de vrijheid vieren” en is de dresscode wit. Het programma is voor jong en oud en komt er in grote lijnen zo uit te zien:

Zaterdag 2 mei: Party night! Vanaf 17:30 live muziek in de feesttent met diverse bands zoals Jackfire, Wahnsinn, The John Mayer Tribute en de Dikdakkers.

Zondag 3 Mei: Ouderenmiddag met de Moochers Tributeband en een concert van het beroemde Jostiband Orkest. Ook de Highland Valley Pipes and Drums en de Castleband van Music Show Scotland zullen een optreden geven.

Dinsdag 5 Mei: Bevrijdingsfeest met een verrassend feestprogramma. In het voorprogramma zal de Livin’Room optreden. Om 18:00 uur start het bevrijdingsconcert met medewerking van het “Poppy showorkest”. Dit orkest bestaat uit ruim 150 muzikanten afkomstig uit muziekverenigingen uit de voormalige gemeente Borculo. T.w. The Highland Valley Pipes en Drums en de Castleband Music Show Scotland, muziekvereniging Amicitia Geesteren, muziekvereniging Excelsior Gelselaar, muziekvereniging de Eendracht uit Haarlo, muziekvereniging Accoord uit Haarlo en muziekvereniging Volharding uit Borculo. Daarnaast zijn er diverse bekende zangers en zangeressen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Henk Jan Heijnen uit Winterswijk. De muziek is speciaal voor dit festival gearrangeerd. Om een aantal voorbeelden te noemen; Hazes, Meeuwis, Beyoncé, Queen, Stones, Beatles, Meatloaf en Prince. Voor de ouderen zal er wat zitgelegenheid zijn in een afgezet gedeelte vooraan in tent. Verder is de dansvloer vrij voor het feestpubliek.

Beerten Events en The Highland Valley Pipes and Drums organiseren het Poppy Festival. Het bevrijdingsfestival wordt georganiseerd naar aanleiding van een oproep van de Provincie Gelderland en de Gemeente Berkelland. Beerten Events is samen met The Highland Valley Pipes and Drums organisator van Music Show Scotland. Dit is een grote Schotse muziekproductie die overal in Europa wordt georganiseerd. Voor wat Nederland betreft is dit in Ahoy Rotterdam en het GelreDome in Arnhem. Naar aanleiding van 75 jaar vrijheid hebben beide organisaties besloten om een groot festival te gaan organiseren op de thuisbasis in Borculo. Het festival wordt gehouden op het bedrijfsterrein van de Beerten Groep op het industrieterrein in Borculo. Dit is de thuisbasis van The Highland Valley Pipes and Drums en Music Show Scotland. Speciaal voor het Festival wordt er een grote festivaltent opgebouwd van bijna 2000 m2 met een capaciteit van 4000 personen.

Meer informatie en tickets zijn vanaf 13 december 2019 te krijgen via www.poppyfestival.nl. Ook zijn er vanaf 13 december tickets te koop bij het voorverkoopadres aan het Jonkerspad 1 in Borculo.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook