Algemeen
Borculo
Featured

8 december 2019

Derde woninginbraak in twee weken tijd in Borculo

Derde woninginbraak in twee weken tijd in Borculo

BORCULO – Afgelopen weekend was het weer raak in Borculo. Voor de derde keer in twee weken tijd werd er ingebroken in een woning. Dit keer aan de Burgemeester Bloemersstraat.

De inbraak is gepleegd op zaterdag 7 december tussen 18.00 uur en 20.30 uur in de Burgemeester Bloemersstraat te Borculo. De politie is op zoek naar de getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien. Of er iets is gestolen, is niet bekend.

Ziet u iets verdachts in uw omgeving, een persoon of een auto? Noteer het signalement of het kenteken van de auto. Voor verdachte situaties kunt u altijd bellen met het alarmnummer 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, belt u: 0900-8844.

Tips tegen woningbraak

  1. Gaat u in de avond weg? Doe een lampje aan in de woning, zodat het lijkt dat er iemand thuis is. Gaat u overdag al weg, stel dan een tijdschakelaar in die de verlichting op een gewenst tijdstip inschakelt.
  2. Laat geen gereedschap slingeren rond de woning. Ook containers of ladders kunnen gebruikt worden om de woning binnen te komen.
  3. Als u overdag de woning verlaat, laat dan een koffiekopje of een glas op tafel staan of laat wat speelgoed op de grond liggen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.
  4. Vertel niet op social media dat u op vakantie gaat. Ook inbrekers kijken hierop en hebben connecties die ze mogelijk tips doorgeeft. Deel verhalen en foto’s pas na u vakantie.
  5. Doe ramen en deuren altijd op slot als u de woning verlaat. Ook in een korte tijd kunnen inbrekers toeslaan.
  6. Vertel de buren dat u op vakantie gaat, zodat ze verdachte situaties in de gaten kunnen houden. Veel straten of buurten hebben een WhatsApp groep, waarmee ze verdachte situaties kunnen delen met de buurtbewoners.
  7. Ziet u toch iets verdachts bij uzelf of bij iemand in de buurt? Bel dan de politie via 0900-8844. Bij spoed of heterdaad situaties kunt u bellen met 112.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook