Algemeen
Borculo

11 december 2019

Norovirus uitgebroken in Andriessenhuis

Norovirus uitgebroken in Andriessenhuis

BORCULO – Onder de bewoners van woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen is het norovirus uitgebroken. Dit meldt de Tubantia.

Vanwege het gevaar van besmetting onder de bewoners zijn een aantal maatregelingen genomen om een verdere uitbraak van de buikgriep te voorkomen. Zo is onder andere het kerstconcert geschrapt en moeten bewoners alleen eten op de kamer. Volgens de krant zijn zeker 10 bewoners van het Andriessenhuis besmet. In gesprek met de Tubantia verteld Wim Sletterink, rayon-manager van Careaz: “Het waren er nog meer. Vorige week werd bij twee bewoners het norovirus vastgesteld. Het is erg besmettelijk, dus al snel waren er meer mensen ziek. Het virus lijkt nu gelukkig op z’n retour.”

Het norovirus is niet levensgevaarlijk, maar erg vervelend voor de kwetsbare ouderen. Verschijnselen zijn onder andere diarree, misselijkheid, hoofdpijn, buikpijn, kramp en heftig braken.

Bezoek is wel mogelijk, maar er worden extra hygiëne maatregelen genomen. Zo worden bewoners gevraagd om voor en na het bezoek de handen goed te wassen.

Foto: Google Streetview

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook