Dit bericht is meer dan een half jaar geleden gepubliceerd. De informatie in dit bericht is wellicht niet meer actueel.

BORCULO – Onder de bewoners van woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen is het norovirus uitgebroken. Dit meldt de Tubantia.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie

Vanwege het gevaar van besmetting onder de bewoners zijn een aantal maatregelingen genomen om een verdere uitbraak van de buikgriep te voorkomen. Zo is onder andere het kerstconcert geschrapt en moeten bewoners alleen eten op de kamer. Volgens de krant zijn zeker 10 bewoners van het Andriessenhuis besmet. In gesprek met de Tubantia verteld Wim Sletterink, rayon-manager van Careaz: “Het waren er nog meer. Vorige week werd bij twee bewoners het norovirus vastgesteld. Het is erg besmettelijk, dus al snel waren er meer mensen ziek. Het virus lijkt nu gelukkig op z’n retour.”

Het norovirus is niet levensgevaarlijk, maar erg vervelend voor de kwetsbare ouderen. Verschijnselen zijn onder andere diarree, misselijkheid, hoofdpijn, buikpijn, kramp en heftig braken.

Bezoek is wel mogelijk, maar er worden extra hygiëne maatregelen genomen. Zo worden bewoners gevraagd om voor en na het bezoek de handen goed te wassen.

Foto: Google Streetview