Algemeen
Berkelland

31 december 2019

1350 deelnemers voor 31e Survivalrun in Beltrum

1350 deelnemers voor 31e Survivalrun in Beltrum

BELTRUM – Stichting Survivalrun Beltrum (SSB) houdt voor de 31e keer de survivalrunwedstrijd. Op zondag 5 januari 2020 barst de strijd tegen de elementen weer los. Maar liefst 1350 deelnemers gaan de uitdaging aan. “Die 61 hindernissen zijn best te doen”, vertelt bouwmeester Richard Zwart. “Maar die 22 kilometer rennen door de modder en over de akkers, dat sloopt je!”

Beltrum: Bakermat van de survivalrunsport

De survivalrunwedstrijd van Beltrum is populair. Binnen minuten waren de populaire klassen, de groepsrun en de midden afstandsrun individueel, vol. Wachtlijsten zijn eerder regel dan uitzondering. Het paradepaardje van Beltrum is de lange afstandsrun. Deelnemers die naast ploeteren over het 22 kilometer parcours ook alle hindernissen overwinnen, verdienen daarom een eeuwig aandenken. Het ouderwetse rode armbandje mag mee naar huis!

In het verleden werd de survivalrunsport gezien als een sport voor echte mannen. In de afgelopen decennia zijn er verschuivingen geweest. Vrouwen en kinderen domineren tegenwoordig de survivalrunsport. Zo telt de jeugdafdeling van SSB maar liefst 80 leden! De jongste leden van 8 tot 9 jaar lopen het parcours onder begeleiding van een volwassene. Jeugd vanaf tien jaar loopt zelfstandig de afstand van zes kilometer. Om hen een succesvolle sportervaring te bieden bouwt SSB een speciaal parcours voor deze atleetjes, zodat de uitdaging voor hen ook leuk blijft. Dat is onze toekomst!

Elfstedentochtsfeer of Survivalrunsfeer?

Ook voor het publiek is een bezoek aan Beltrum de moeite waard. Survivalrunatleten die door blubberige weilanden en sloten rennen, kajakken over de Slinge, catcrawlen over het water bij de Zeggelaarsbrug, het is een prachtig schouwspel. Stef Beunk, survivalrunatleet van het eerste uur, houdt de spanning erin: “De eindhindernis wordt dit jaar heel apart. Nee, daar vertellen we niks over. Komen de deelnemers vanzelf achter. Hier gaan ze om hun moeder roepen”, lacht Beunk.

Het enthousiasme onder de deelnemers en omstanders is hartverwarmend. Op de eerste zondag van het jaar ervaren duizenden toeschouwers een Elfstedentochtsfeer in het actieve dorp. Er zijn marktkramen, muziek en voldoende mogelijkheden om de buik te vullen. Onderweg zorgen houtvuurtjes, aanmoedigingen van enthousiaste supporters en de vriendelijke hulp van honderden vrijwilligers voor een sfeervol geheel.

De gratis auto- en fietsroutes sturen de bezoekers langs het parcours en brengen hen dicht bij de atleten die zich verbijten in de hindernissen. Voor meer informatie kijk op www.survivalbeltrum.nl. Start van de lange afstandslopers is om 9.15 uur op het Mariaplein in Beltrum. De prijsuitreiking begint om 15.00 uur in de tent op het plein

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook