Algemeen
Berkelland
Featured

9 januari 2020

ProWonen geeft jongeren meer kans op woning

ProWonen geeft jongeren meer kans op woning

BORCULO – Jongeren tot ongeveer 30 jaar komen steeds moeilijker aan een sociale huurwoning, terwijl zij de grootste groep woningzoekenden vormen. Woningcorporatie ProWonen wil daar verandering in brengen.

Maatregelen

Een pakket van maatregelen is in de maak om deze woningzoekenden in 2020 meer kans te geven. Zo krijgen zij voorrang op een aantal betaalbare woningen in Neede, Eibergen, Borculo, Ruurlo, Hengelo, Vorden en Lichtenvoorde. Nu krijgen 55-plussers vaak voorrang op een huurwoningen. ProWonen: “Een deel van deze woningen kan wellicht ingezet worden voor alle leeftijden. “

Meer kans met Zoek Gerichte Loting

Een belangrijke aanvulling is dat de woningen waarbij de jongeren voorrang krijgen, toegewezen worden via Zoek Gerichte Loting. Daarmee krijgen jongeren die specifiek in een bepaalde plaats zoeken, nóg meer kans.

Onderzoek

In de afgelopen periode heeft de woningcorporatie op verschillende manieren de situatie op de huurwoningmarkt onderzocht, waarbij specifiek op de situatie voor jongeren werd ingezoomd. Begin vorig jaar is er onderzoek gedaan naar de factoren die van invloed zijn op de toenemende vraag naar sociale huurwoningen. Per kern is de druk ten opzichte van het gemiddelde van ProWonen zichtbaar gemaakt.

Daarnaast heeft ProWonen in Neede, Borculo én Zelhem de afgelopen jaren pogingen gedaan om met jongeren in gesprek te komen. Eind 2018 is in Zelhem een pilot gedaan om jongeren tot 30 uit Zelhem voorrang te geven bij de toewijzing van 5 woningen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook