Home » Borculo » Plan voor concerthal met ruim 3000 plaatsen in Borculo
Algemeen
Borculo
Featured

16 januari 2020

Plan voor concerthal met ruim 3000 plaatsen in Borculo

Plan voor concerthal met ruim 3000 plaatsen in Borculo

BORCULO – Music Show Scotland heeft plannen bekend gemaakt voor de bouw van een concerthal in Borculo. Het moet gaan om een groots evenementencentrum met onder andere een concerthal met ruim 3000 plaatsen. Dit alles onder de naam ‘The Castle’.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het evenementencentrum in volle gang en heeft de organisatie van Music Show Scotland de keuze moeten maken om voorlopig te stoppen met de productie van de show in de huidige vorm. Dit zal ingaan vanaf 2021. De shows die tot die tijd staan gepland, gaan gewoon door.

Waar het complex gebouwd gaat worden, is nog niet exact bekend. In een reactie op Facebook laten ze weten dat het wordt gerealiseerd op de plek van het Highland Valley kasteel. De exacte locatie wordt later bekendgemaakt.

Music Show Scotland

Ruim 15 jaar geleden ontstond het idee bij de Highland Valley Pipes & Drums uit Borculo om een Celtic Night te organiseren in Borculo samen met een orkest, een koor en een Ierse dansgroep. Door het grote succes van dit concept, is de productie verder gegaan met toeren onder de naam “Music Show Scotland”. Destijds was het een droom om ooit in een uitverkochte arena te staan.

Inmiddels zijn er 15 jaren verstreken en heeft Music Show Scotland een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Van Sporthal ’t Timpke in Borculo naar Ahoy in Rotterdam en het GelreDome in Arnhem en daarnaast diverse prachtige arena’s in Europa. Shows in onder andere het Hallenstadion in Zürich (Ch), Jyske Bank Boxen in Herning (Dk), Mercedes Benz Arena in Berlijn (D) het Sportpaleis in Antwerpen (Be) stonden jaarlijks op het tourschema. De cast groeide uit naar meer dan 300 pipers, drummers, muzikanten, dansers en crew. En dit alles wordt van A tot Z georganiseerd door Beerten Events, vanuit Borculo, waar het ooit begon. Een enorme productie waar met veel passie aan werd gewerkt. De droom kwam uit.

Shows en tickets

Music Show Scotland is dit jaar voor de laatste keer te zien in Brussel, Hannover, Rotterdam, München, Mannheim, Berlijn, Antwerpen en Oberhausen. Kijk voor alle data en ticketinformatie op www.musicshowscotland.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook