Home » Borculo » Verzetsmuseum op wielen in Borculo
Algemeen
Borculo
Featured

2 februari 2020

Verzetsmuseum op wielen in Borculo

Verzetsmuseum op wielen in Borculo

BORCULO – Vanaf maandag 10 februari is het Verzetsmuseum op wielen open voor bezoekers. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding zijn er allerlei gratis activiteiten georganiseerd door de Oranjeverenigingen uit Borculo, Gelselaar, Geesteren en Haarlo. Waaronder het Verzetsmuseum op wielen. 

In de vrachtwagen ga je terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen ga je op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdek je de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly,  Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Op een aantrekkelijke manier krijg je inkijk wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd. In groepen van 16 personen ga je 80 jaar terug in de tijd. Overdag zijn er scholen uit de regio ingedeeld. Deelnemende scholen zijn hiervoor uitgenodigd en hebben een planning ontvangen. Om 18.30 en om 19.45 is de trailer ieder avond open voor regulier publiek. 

De trailer is van maandag 10 februari tot en met vrijdag 14 februari te bezoeken bij het gebouw van Volharding. Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Toegang is gratis.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 8 december 2022

    BORCULO – Onder een klein voorbehoud dat er toch weer coronamaatregelen zouden kunnen komen, durft de Stichting Promotie Borculo het aan om de

  • 6 december 2022

    BORCULO – Vandaag is de verbouwing van de Coop naar de Plus van start gegaan. Om 13.00 uur sloten de deuren van Coop

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

Booking.com