Algemeen
Borculo
Featured

6 februari 2020

Storm op komst: ‘ruim losse spullen op’

Storm op komst: ‘ruim losse spullen op’

BORCULO – Momenteel is het nog fris met weinig wind, maar in het weekend komt daar verandering in. Vanaf zondag trekt de wind aan en gaat het stormen. Ook loopt de temperatuur iets op, naar een graad of 12.

Het mag dan wel winter zijn, maar echt winterweer zit er niet in de komende tijd. In de nacht een klein beetje vorst en in Limburg een enkele winterse bui. Helaas geen sneeuw op komst, laat staan ijspret.

Zondag bereikt Caira ons land, de eerste echte storm van 2020. Ciara zorgt voor een grote hoeveelheid (zuid)westelijke wind in Nederland met rukwinden tot wel 120 km/uur aan de kust. In het binnenland zijn de windstoten iets minder hard, maar kunnen voor grote problemen zorgen. Ruim daarom losse spullen in tuinen en rondom de woning op of zorg dat ze goed vast zitten of uit de wind.

Na zondag blijft het nog onstuimig, vooral op de maandag. Geleidelijk aan verdwijnen de windstoten en zorgt het weer iets rustiger. Ook op de dinsdag en woensdag is er veel wind en zelfs kan op een winterse bui, met hagel en natte sneeuw.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook