Algemeen
Borculo
Featured

8 februari 2020

Code oranje wegens storm Ciara

Code oranje wegens storm Ciara

BORCULO – Het KNMI heeft code oranje afgegeven op zondag in verband met de eerste storm van 2020, Ciara. De waarschuwing geldt in de middag en avond voor het hele land. Er worden windstoten verwacht met snelheden van 100 tot 120 kilometer per uur in het binnenland en mogelijk nog harder aan de kust.

Op zondagochtend begint het aan de kust al hard te waaien, met zware windstoten tot 100 kilometer per uur. Later in de middag neemt de wind ook in het binnenland toe, tot stormachtig en windkracht 7 á 8. Ook wordt er een grote hoeveelheid regen verwacht en is de kans op onweer niet uitgesloten. In onze regio waait het tot laat in de avond en het begin van de nacht. In de loop van de nacht neemt de wind iets af, maar blijft het krachtig. Ook de maandag verloopt onstuimig met veel wind en kans op regen.

Code oranje wordt afgegeven bij gevaarlijk of extreem weer waar de kans op letsel of schade aanwezig is. Ruim daarom losse spullen op in tuinen en rondom de woning en blijf alert als u op weg moet.

In verband met de storm worden evenementen afgelast en wordt er in de Eredivisie niet gevoetbald. Voor zover bekend blijft het openbaar vervoer rijden volgens dienstregeling, maar houdt de NS rekening met uitvallen van treinen. Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten alert te zijn op de weg. Auto’s met een aanhanger, caravan en vrachtwagens met een lege trailer krijgen het advies om zondag niet de weg op te gaan.

Heeft u foto’s van de storm? Deze kunt u delen via onze Facebook-pagina.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook