Algemeen
Borculo
Featured

11 februari 2020

Music Show Scotland stopt met toeren

Music Show Scotland stopt met toeren

BORCULO – Na 15 succesvolle jaren stopt de Nederlandse productie Music Show Scotland in december 2020 met toeren door Europa. De show is op 28 maart voor het allerlaatst te zien in Nederland, in Ahoy Rotterdam.

Inmiddels zijn er 15 jaren verstreken en heeft Music Show Scotland een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Van Sporthal ’t Timpke in Borculo naar uitverkochte shows in Ahoy Rotterdam en het GelreDome in Arnhem. Maar daarnaast ook elders in Europa, zoals onder andere het Hallenstadion in Zürich (CH), Jyske Bank Boxen in Herning (DK), Mercedes Benz Arena in Berlijn (D) het Sportpaleis in Antwerpen (BE). Zelfs the SSE Hydro in Glasgow stond in april 2019 op het tourschema, maar kon destijds helaas niet doorgaan door de onzekerheden van de Brexit. De productie toerde met een gigantische cast van 300 pipers, drummers, muzikanten, dansers en crew uit zowel Nederland, Schotland, België en Duitsland.

Touren maakt plaats voor eigen concerthal

Nu, na 15 jaar, zijn er nieuwe plannen ontstaan voor de Music Show Scotland. Beerten Events, organisator, wil namelijk een eigen concerthal gaan bouwen in Borculo, de thuisbasis van de Music Show Scotland. De tribunes in de concerthal moeten plaats bieden aan ca. 3.000 bezoekers en er kunnen ook andere muziekproducties en events plaatsvinden. De concerthal krijgt de naam “the Castle”. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en heeft de organisatie de keuze moeten maken om voorlopig te stoppen met de productie van de show in de huidige vorm. De allerlaatste show van de tour zal zijn in de König Pilsener Arena in Oberhausen (DE) op 19 december 2020.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook