Home » Borculo » Foto’s: binnenkijken bij het Verzetsmuseum op wielen
Algemeen
Borculo
Featured
Foto's

14 februari 2020

Foto’s: binnenkijken bij het Verzetsmuseum op wielen

Foto’s: binnenkijken bij het Verzetsmuseum op wielen

BORCULO – Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is er een Verzetsmuseum opgericht op wielen, gericht op kinderen. Deze toert van plaats naar plaats door heel Nederland en was deze week in Borculo.

In het Verzetsmuseum maak je kennis met een aantal kinderen die in de oorlog hebben geleefd. In de vrachtwagen gaan jonge bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen kun je op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en verhalen. Zo ontdek je de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly,  Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin. Wij namen een kijkje:

Booking.com

Foto’s:

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Vier weken lang zijn de Borculose kegelkampioenschappen gehouden. Donderdag 19 mei was de finale avond met zeer spannende finales.

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Het Emausspektakel is het jaarlijks terugkerende festijn in de Dijkhoek bij Borculo, dat bestaat uit sport, muziek en vooral gezelligheid. Het

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Voor onze twirlsters is Volharding per direct opzoek naar een  Bevlogen train(st)er. De twirlgroep bestaat op dit moment uit 6 enthousiaste

Booking.com