Home » Borculo » Foto’s: binnenkijken bij het Verzetsmuseum op wielen
Algemeen
Borculo
Featured
Foto's

14 februari 2020

Foto’s: binnenkijken bij het Verzetsmuseum op wielen

Foto’s: binnenkijken bij het Verzetsmuseum op wielen

BORCULO – Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is er een Verzetsmuseum opgericht op wielen, gericht op kinderen. Deze toert van plaats naar plaats door heel Nederland en was deze week in Borculo.

In het Verzetsmuseum maak je kennis met een aantal kinderen die in de oorlog hebben geleefd. In de vrachtwagen gaan jonge bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen kun je op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en verhalen. Zo ontdek je de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly,  Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin. Wij namen een kijkje:

Foto’s:

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 2 oktober 2022

    BORCULO – Naast de sfeervolle avondintocht van 12 november, wordt er op zaterdag 19 en zondag 20 november ‘Beleef Borculo Sint Nicolaasstad’ georganiseerd.

  • 30 september 2022

    BORCULO – Op de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging DEO werd afgelopen maandag bekend gemaakt dat Joke Pot de voorzittershamer overneemt van Andre Baks.

  • 30 september 2022

    BORCULO – Voetbalvereniging DEO viert dit seizoen haar 75-jarig jubileum. De jubileumcommissie heeft een aantal activiteiten gepland om het jubileumjaar extra glans te

Booking.com