Algemeen
Borculo

18 februari 2020

Attractie ‘Ram de Vlam’ in Brandweermuseum Borculo

Attractie ‘Ram de Vlam’ in Brandweermuseum Borculo

BORCULO – Omdat het Brandweermuseum in Borculo 50 jaar bestaat, komt in de voorjaarsvakantie (22 t/m 29 februari) “Ram de Vlam” van de veiligheidsregio Noord Holland Noord naar Borculo. “We zijn erg blij dat deze bijzondere “attractie” in ons museum komt. Het is een educatieve beleving voor jong en oud.” aldus een enthousiast Brandweermuseum.

Wat is “Ram de Vlam”?

Voor Veiligheidsregio Noord Holland ontwierp en bouwde FireWare de marktwagen ‘Ram de Vlam’. De marktwagen is ingericht als huiskamer van Smokey, de rookmelder. In de huiskamer hangt een televisie waar een animatie op te zien is van hond Smokey. Er gebeuren allerlei ongevallen. De droger vliegt in brand en er ontstaat een vlam in de pan. Synchroon met de animatie gebeuren de ongevallen echt in de huiskamer. In de animatie is een quiz verwerkt waaraan het publiek kan deelnemen. Stemmen gebeurt door het juiste antwoord op de brandmelder te kiezen die is ingebouwd in de klep van de marktwagen.

Brandveiligheid

De campagne brengt brandveiligheid op een leuke manier onder de aandacht. Zorg voor preventie en tijdige alarmering, want bij een woningbrand heeft u maar drie minuten om uzelf in veiligheid te brengen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook