Home » Borculo » Gemeente Berkelland wil Van Oostrum langer als burgemeester
Algemeen
Berkelland
Featured

19 februari 2020

Gemeente Berkelland wil Van Oostrum langer als burgemeester

Gemeente Berkelland wil Van Oostrum langer als burgemeester

BORCULO – De gemeenteraad heeft dinsdagavond besloten om burgemeester J.H.A. van Oostrum voor herbenoeming aan te bevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De commissaris van de Koning adviseert hierover aan minister Knops. Naar verwachting zal de burgemeester in juli 2020 worden herbenoemd voor een nieuwe periode van zes jaar.

De eerste ambtstermijn van de heer Van Oostrum als burgemeester van Berkelland verstrijkt op 4 juli 2020. De heer Van Oostrum heeft laten weten voor herbenoeming in aanmerking te willen komen.

De Vertrouwenscommissie uit de Berkellandse gemeenteraad heeft de afgelopen periode diverse gesprekken gevoerd en op basis van haar bevindingen heeft de raad nu het besluit genomen om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming.De gemeenteraad kijkt met tevredenheid terug op de eerste periode van de burgemeester.

Gerard Hilhorst (CDA) zei namens de Vertrouwenscommissie dat Berkelland een burgemeester heeft die bestuurt, besluit en bevlogen is.

Hij zal zich de komende jaren onverminderd in blijven zetten voor de gemeente Berkelland. Met de burgemeester is besproken of de voor de werving van een burgemeester in 2013/2014 gebruikte profielschets nog actueel genoeg is. Deze bespreking heeft geleid tot de gezamenlijke wens om, aanvullend op de profielschets, aan enkele zaken extra aandacht te geven. De burgemeester vervult vanuit zijn competenties, zijn netwerk en zijn bevoegdheden een belangrijke rol.

Burgemeester Van Oostrum liet in een eerste reactie weten blij te zijn met de voordracht van de raad.

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 2 juli 2022

    BORCULO – Vandalen hebben vernielingen aangericht op de parkeerplaats bij de Albert Heijn in Borculo. Dit gebeurde afgelopen week in verschillende nachten, zo

  • 2 juli 2022

    BORCULO – Donderdag 9 juni was het de beurt aan de leerlingen van VSO Klein Borculo om een clinic rolstoelbasketbal te volgen van

  • 2 juli 2022

    BORCULO – Op donderdag 30 juni 2022 werd er een naast culturele activiteiten een sportochtend gehouden door het Zone.college Borculo op verschillende sportlocaties

Booking.com