Home » Borculo » Hisvebo stopt activiteiten wegens corona
Algemeen
Borculo

19 maart 2020

Hisvebo stopt activiteiten wegens corona

Hisvebo stopt activiteiten wegens corona

BORCULO – Nu in Nederland het aantal besmettingen met het coronavirus toeneemt, stopt ook Historische Vereniging Borculo haar activiteiten. Daar hoort bij de herdenking van de bevrijding van Borculo op 1 april. Dit zou een kleine plechtigheid in het centrum van Borculo zijn, waarbij de “mr. J.P. Drostbrug” onthuld zou worden.

Mr. J.P. Drost werd in de oorlog ontslagen als burgemeester van Borculo omdat hij niet met de bezetter wilde samenwerken en weigerde de Joodse inwoners aan te geven. Na de bevrijding op 1 april 1945 werd hij onmiddellijk weer benoemd als burgemeester omdat zijn werk in het verzet zeer gewaardeerd werd. Dit was bijzonder, omdat er in Nederland slechts drie burgemeesters direct weer aangesteld zijn. Het zou een mooi eerbetoon zijn om de brug, gelegen tussen het gemeentehuis en de Veemarkt, naar de vroegere burgemeester te noemen. Ook zijn kinderen zouden daarbij aanwezig zijn.

Voor de avond stond een mooi programma klaar over de mobilisatie, de oorlog, burgemeester in oorlogstijd en de bevrijding. Muziekvereniging Volharding zou de muziek uit die tijd laten klinken.

Helaas gaat het allemaal niet door. De vereniging is nog op zoek naar een nieuwe datum. De maandagavond-inloop is ook gestopt tot nader bericht.

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

 • 2 juli 2022

  BORCULO – Donderdag 9 juni was het de beurt aan de leerlingen van VSO Klein Borculo om een clinic rolstoelbasketbal te volgen van

 • 2 juli 2022

  BORCULO – Op donderdag 30 juni 2022 werd er een naast culturele activiteiten een sportochtend gehouden door het Zone.college Borculo op verschillende sportlocaties

 • 2 juli 2022

  BORCULO – Op maandag 4 juli 2022 hoopt het echtpaar Daalwijk-Bovenschutte wonende in Borculo het 60‑jarig huwelijk te vieren.

  Wethouder

Booking.com