Algemeen
Borculo

26 maart 2020

Fotografieprogramma voor thuiszittende kinderen

Fotografieprogramma voor thuiszittende kinderen

BORCULO – Het coronavirus zorgt ervoor dat kinderen veel thuis zitten momenteel. De Borculose onderneemster Tesselhof Media springt hier op in door een online fotografieprogramma voor kinderen te lanceren. Het programma richt zich op kinderen in de bovenbouw van de basisschool, maar ook voor oudere kinderen is het leuk om mee te doen. De kinderen kunnen fotograferen met een smartphone of met een camera.

Kinderen die zich inschrijven voor het programma krijgen in totaal 25 lessen. Ze leren meer over fotografie en gaan vooral heel veel zelf aan de slag. De lessen zijn een leuke afwisseling tussen theorie en zelf bezig zijn. Iedere les krijgt het kind een leuke opdracht. De ene keer gaat daar wat meer theorie aan vooraf dan de andere keer. Uiteraard kort en duidelijk uitgelegd. 

Carolien Tesselhof, eigenaar van Tesselhof Media, loopt al jaren rond met het idee om een fotografieprogramma voor de jeugd op te zetten. “Er zijn genoeg online programma’s voor volwassenen, maar niet voor de jeugd. Zij komen door de mobiele telefoon al vroeg in aanraking met fotografie. De foto’s delen ze vaak volop op social media. Dan is het leuk dat ze leren hoe ze mooie foto’s kunnen maken.” De lessen zijn geschreven voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Maar oudere of jongeren kinderen kunnen uiteraard ook meedoen. Dat Tesselhof juist nu het programma lanceert is mede te danken aan de Coronocrisis. “Als zzp’er moet je in deze tijden creatief zijn. Er valt veel ander werk weg, waardoor ik tijd heb gekregen om het programma op te zetten. De komende maand zal ik de lessen iedere keer aanvullen tot er 25 lessen staan. En als het dan nog zo rustig is, wellicht komen er dan wel meer.”

Extra leuk is dat cameramerk FUJIFILM zo enthousiast is over het idee dat ze een Instax Camera beschikbaar hebben gesteld om te verloten onder alle kinderen die zich voor 6 april inschrijven. Het programma kost eenmalig slechts 10 euro.
Voor meer informatie de website: www.tesselhofmedia.nl/tesselhof-media-brochure/informatie-fotocademy/

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook