Algemeen
Borculo

30 maart 2020

75-jaar bevrijding in Borculo: ‘Hang de vlag uit’

75-jaar bevrijding in Borculo: ‘Hang de vlag uit’

BORCULO – Het is aankomende woensdag, op 1 april, precies 75-jaar geleden dat Borculo werd bevrijd in de Tweede Wereldoorlog door de Canadezen. Op 1 april 1945 sprak dominee Uitentuis de Borculose bevolking bij de kerk toe vanaf een militair voertuig van onze bevrijders: “we zijn bevrijd”.

Helaas kunnen veel herdenkingen en feestelijke activiteiten niet doorgaan, in verband met het coronavirus. Om toch stil te staan bij de bevrijding, wordt opgeroepen aan alle inwoners om de vlag uit te hangen.

Peter Nieuwenhuis: “Juist in deze onzekere tijd beseffen we hoe belangrijk vrijheid voor ons is en hoe we van elkaar afhankelijk zijn. De generatie die nu in zware beperkingen zitten, bijvoorbeeld in het Andriessenhuis, vindt de viering van de bevrijding juist belangrijk. Daarom de vraag om op de dag van de bevrijding, woensdag 1 april in Borculo de Nederlandse vlag uit te hangen.”

In heel Achterhoek worden de inwoners opgeroepen om te vlaggen. Verschillende gemeenten hebben een oproep geplaatst aan de inwoners. De gemeente Berkelland doet geen oproep, maar laat het aan de inwoners. “Gezien de huidige omstandigheden laten wij de keuze aan u of u wel of niet vlagt. Bij het gemeentehuis en op de gemeentelijke kerktorens zijn wij terughoudend met vlaggen. Het zijn immers spannende tijden voor veel van onze inwoners.” laat de gemeente Berkelland weten.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook