Algemeen
Borculo
Featured

12 april 2020

Visieplan gepubliceerd: horecaplein, nieuwe bruggen en opstaplocaties voor bootjes

Visieplan gepubliceerd: horecaplein, nieuwe bruggen en opstaplocaties voor bootjes

BORCULO – Een horecaplein, meer te doen op het water, varen richting de Hambroekplas, opstaplocaties voor boten, uitlichten van mooie bomen en gebouwen, fonteinen en vergroening van Veemarkt. Dit zijn een aantal ideeën van Leef in Borculo, die recentelijk het visieplan hebben gepubliceerd en overdragen aan de gemeente Berkelland.

Taskforce van Leef in Borculo

Leef in Borculo is in 2018 van start gegaan als denktank voor de inwoners van Borculo. Hieruit is een taskforce opgericht, die samen met de ondernemers en inwoners de aantrekkingskracht van het centrum van Borculo willen versterken en stimuleren. In de loop van de jaren zijn er diverse inloopavonden gehouden waar ideeën werden uitgewisseld met de bewoners en werden de plannen één voor één uitgewerkt. Uit alle plannen is het Gebiedsvisie Centrumplan Borculo opgesteld, die nu openbaar is.

Plannen voor verbetering van het centrum

De plannen zijn verdeeld in 5 thema’s: centrum, horeca & evenementen, ondernemen, groen & cultuur en de Berkel. Voor alle thema’s zijn plannen opgesteld die Borculo aantrekkelijker moeten maken voor toeristen, maar ook voor de inwoners. Alle ‘lelijke pukkels’ zijn beschreven, maar ook de locaties waar juist kansen liggen.

Zo zijn er plannen gemaakt voor een horecaplein rondom de kerk, waar terrasjes het gezellig moeten maken om te dineren, te lunchen of voor een drankje. Dit in combinatie met speeltoestellen, een klein podium en mooie verlichting voor een sfeervol geheel.

Ook is er een concept gemaakt voor het uitlichten van mooie bomen en gebouwen, zodat mooie plekken beter opvallen. Een paar andere ideeën zijn het compleet bevaarbaar maken van de Berkel, het verbeteren van het stadspark met fonteinen en speeltoestellen, eenrichtingswegen voor betere doorstroming en meer groen op de Veemarkt.

Alle bovenstaande plannen staan beschreven in het 74 pagina tellende Gebiedsvisie. Benieuwd naar alle plannen? Bekijk of download het hier (PDF – 230 MB).

Advertentie:

Booking.com

Lees ook