Algemeen
Borculo
Featured

25 april 2020

Septemberfeest Borculo: gaat het door of niet?

Septemberfeest Borculo: gaat het door of niet?

BORCULO – Het corona-virus houdt Nederland op allerlei gebieden bezig. Zo ook de vraag, gaat het septemberfeest – dat wordt gehouden van 2 t/m 6 september – in Borculo door of niet? Ondanks dat het feest buiten 1 september valt – na deze datum mogen evenementen weer – is er nog veel onduidelijk.

Ondanks dat het nog even duurt, is de organisatie al druk aan het overleggen: “Het is ‘koffiedik kijken’. Wat mogen we wel en wat mogen we niet na 1 september? Hoe gaan we dan om met de regel dat je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden? En bovenal, hoe waarborgen we de gezondheid van onze bezoekers en onze vrijwilligers?”

Stichting Nationale Feest en Herdenkingsdagen staat de komende weken stil bij deze vraagstukken. “Het draaiboek staat klaar en de meeste voorbereidingen waren al getroffen. Nu is het vooral kijken naar de mogelijkheden met een serieuze blik op de risico’s.”

Een belangrijke vraag is hoe de organisatie om kan gaan met de 1,5 meter afstand. “We houden ons sowieso aan de richtlijnen en moeten creatieve plannen bedenken over hoe je onder die voorwaarden een feest kunt organiseren. We houden de ontwikkelingen in de gaten en wachten de uitspraken van de overheid van eind mei af.”

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook