Home » Borculo » Bijzondere dodenherdenking na 75-jaar vrijheid
Algemeen
Borculo
Featured
Foto's

4 mei 2020

Bijzondere dodenherdenking na 75-jaar vrijheid

Bijzondere dodenherdenking na 75-jaar vrijheid

BORCULO – Een bijzonder moment, we herdenken vandaag en vieren morgen 75-jaar vrijheid in Nederland. Anders dan normaal wordt de dodenherdenking gehouden zonder publiek. Geen gezamenlijke herdenking, maar iedereen herdenkt vanaf huis, individueel of met familie en naasten.

Op veel plekken in Borculo hangt de vlag vandaag halfstok en even voor 20.00 uur deden verschillende inwoners mee met de Taptoe. Daarna volgden de twee minuten stilte.

Booking.com

Op plekken – waar normaal gezamenlijk wordt herdacht – staan gedichten van winnaars van de gedichtenwedstrijd, zoals bij de synagoge, de begraafplaats, het oorlogsmonument en in het Cycloonpark.

Foto’s:

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Vier weken lang zijn de Borculose kegelkampioenschappen gehouden. Donderdag 19 mei was de finale avond met zeer spannende finales.

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Het Emausspektakel is het jaarlijks terugkerende festijn in de Dijkhoek bij Borculo, dat bestaat uit sport, muziek en vooral gezelligheid. Het

  • 20 mei 2022

    BORCULO – Voor onze twirlsters is Volharding per direct opzoek naar een  Bevlogen train(st)er. De twirlgroep bestaat op dit moment uit 6 enthousiaste

Booking.com