Home » Borculo » Bijzondere dodenherdenking na 75-jaar vrijheid
Algemeen
Borculo
Featured
Foto's

4 mei 2020

Bijzondere dodenherdenking na 75-jaar vrijheid

Bijzondere dodenherdenking na 75-jaar vrijheid

BORCULO – Een bijzonder moment, we herdenken vandaag en vieren morgen 75-jaar vrijheid in Nederland. Anders dan normaal wordt de dodenherdenking gehouden zonder publiek. Geen gezamenlijke herdenking, maar iedereen herdenkt vanaf huis, individueel of met familie en naasten.

Op veel plekken in Borculo hangt de vlag vandaag halfstok en even voor 20.00 uur deden verschillende inwoners mee met de Taptoe. Daarna volgden de twee minuten stilte.

Op plekken – waar normaal gezamenlijk wordt herdacht – staan gedichten van winnaars van de gedichtenwedstrijd, zoals bij de synagoge, de begraafplaats, het oorlogsmonument en in het Cycloonpark.

Foto’s:

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 2 oktober 2022

    BORCULO – Naast de sfeervolle avondintocht van 12 november, wordt er op zaterdag 19 en zondag 20 november ‘Beleef Borculo Sint Nicolaasstad’ georganiseerd.

  • 30 september 2022

    BORCULO – Op de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging DEO werd afgelopen maandag bekend gemaakt dat Joke Pot de voorzittershamer overneemt van Andre Baks.

  • 30 september 2022

    BORCULO – Voetbalvereniging DEO viert dit seizoen haar 75-jarig jubileum. De jubileumcommissie heeft een aantal activiteiten gepland om het jubileumjaar extra glans te

Booking.com