Algemeen
Berkelland
Featured

31 mei 2020

Vitens: ‘niet sproeien en zwembaden vullen’

Vitens: ‘niet sproeien en zwembaden vullen’

BORCULO – Het is al een ruime tijd erg droog in onze omgeving. Warm weer, volop zon en weinig regen zorgen voor een hoog watergebruik. Het warme, droge weer zorgt er ook voor dat veel mensen een zwembadje opzetten in de tuin om lekker af te koelen. Daarnaast is er een piek in sproeigebruik om de tuinen te beschermen tegen de droogte. In vele parkjes, bermen en tuinen zie je al bruin, verdroogd gras en hebben sommige bomen het moeilijk.

Waterbedrijf Vitens ziet in Oost-Nederland een toename van bijna 50 procent vergeleken met normaal. Het bedrijf doet dan ook een oproep aan inwoners om zo weinig mogelijk water te gebruiken. “Wees extra zuinig met drinkwater. Sproei niet en vul geen zwembaden.” Ook wordt er gevraagd zo kort mogelijk te douchen, de auto even niet te wassen en de wasmachine in de nacht aan te zetten.

In enkele plaatsen in de Achterhoek is door de droogte de waterdruk al verlaagd. In onder andere Varsseveld en Gendringen kwam minder water uit de kraan.

Het warme weer blijft ook nog wel even aan. De komende dagen wordt het rond de 25 graden met volop zon. Pas op donderdag is er een (kleine) kans op neerslag.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook