Algemeen
Borculo

2 juni 2020

Opvolging voor Ultimate Adventures uit Borculo

Opvolging voor Ultimate Adventures uit Borculo

BORCULO – Ultimate Adventures, de buitensportorganisatie in de Achterhoek en al 30 jaar gevestigd in Borculo kent vanaf heden twee nieuwe eigenaren, Heleen Renting-Hoek en Gerben Renting.

30 jaar hebben Marie en Henk Hoek met passie en ondernemerschap hun buitensportbedrijf op- en uitgebouwd. Met de intentie onafhankelijk te zijn en om iets aan de kinderen na te laten. Als het moment komt dat de onderneming verder moet groeien met nieuwe eigenaren dan het liefst binnen de familie, maar dat is niet vanzelfsprekend. Gelukkig hebben Marie en Henk Hoek opvolging gevonden in hun oudste dochter en haar partner. 

De drie kinderen van Marie en Henk, twee dochters en een zoon, zijn opgegroeid met Ultimate Adventures. Ze zijn gaandeweg hun jeugd overal in de bedrijfsvoering betrokken. Van de schoonmaak, met teambuildingsweekenden mee op pad tot het zelf begeleiden van groepen en uitdenken van spelvormen. Al die tijd bewandelen zij ieder ook hun eigen pad qua studie en werk. In de studietijd van Heleen leert zij Gerben kennen.

Voor hen was Ultimate Adventures meer dan meewerken. Het ondernemerschap lonkt. En ook al ziet de situatie er nu anders uit dan een half jaar geleden, de plannen voor de overname gaan door. ‘Het is schakelen. De groeikansen hebben we moeten verleggen. Van grote sportevenementen en ontwikkelingen in het Waterleerpad moeten we terug naar de basis. Alsof je een nieuwe onderneming start. Ondernemen is kansen zien en de Achterhoek biedt daarvoor prachtig de ruimte.’

Henk en Marie blijven betrokken, maar zijn bescheiden aanwezig. Henk: ‘De rolverdeling is anders. Heleen en Gerben staan aan het roer en bepalen de koers. Alleen als het nodig is helpen we een handje. ‘En vanuit enthousiasme geven ze graag advies, al dan niet ongevraagd,’ vult Heleen aan met een knipoog.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook