Home » Borculo » Geen tent dit jaar tijdens Septemberfeest
Algemeen
Borculo
Featured

3 juni 2020

Geen tent dit jaar tijdens Septemberfeest

Geen tent dit jaar tijdens Septemberfeest

BORCULO – De overheid heeft bepaald dat alle evenementen tot 1 september zijn afgelast. Het Septemberfeest Borculo valt precies een dag later op 2 september, dus speelt direct de vraag: gaat het Septemberfeest door? Het Oranje-Comité heeft een keuze gemaakt: “Hierbij willen we als organisatie graag duidelijkheid geven in onze gedachtegang en keuze.”

Een lange tijd heeft het stoplicht op groen gestaan, want ja, hoe verloopt zo’n pandemie? Inmiddels kan er wel gesteld worden dat het stoplicht op oranje staat en dat betekent meestal dat hij daarna op rood springt. “Om iedereen duidelijkheid te geven is besloten om nu bekend te maken dat er dit jaar geen tent en muziek op het marktplein komt te staan.” is de conclusie van de organisatie van het Septemberfeest.

Zowel de gemeente als het bestuur van het Septemberfeest concluderen voorzichtig dat er ook na 1 september onvoldoende bescherming geboden kan worden tegen het verspreiden van het Corona virus op het moment dat we met zijn allen (eindelijk weer eens!) samen een mooi feest zouden gaan bouwen. “Naast het feit dat we onze bezoekers onvoldoende kunnen beschermen, willen we ook onze vrijwilligers niet in gevaar brengen.”

Dit jaar dus geen tentfeest. Wel blijft de organisatie in gesprek met de gemeente om te kijken naar alternatieven of naar een andere invulling van de vaste onderdelen van het Septemberfeest Borculo. Afgelopen week hebben bijvoorbeeld alle deelnemende straten van de lichtroute van vorig jaar een mail ontvangen met de vraag of zij interesse in eventuele deelname hebben. Ook de onderdelen als de viswedstrijd en kinderochtend worden onder de loep genomen. Wie weet zijn er mogelijkheden om die, met de maatregelen van het RIVM en de gemeente, op gepaste wijze door te laten gaan.

“We snappen en voelen de teleurstelling met iedereen mee, maar in deze tijden gaat de gezondheid en veiligheid van iedereen voor!” besluit het Oranje-Comité.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook