Algemeen
Berkelland

9 juni 2020

Doe mee met De Maand van Berkelland

Doe mee met De Maand van Berkelland

BORCULO – De Maand van Berkelland is een initiatief van de gemeente Berkelland en ontwikkeld door Cultuur Oost en Bureau Ruimtekoers. De gemeente is nieuwsgierig naar hoe de inwoner van Berkelland de eigen woonomgeving beleeft. “Via persoonlijke verhalen halen we informatie op om een gezamenlijke toekomstdroom voor cultuur en erfgoed in Berkelland op te stellen. Deze droom is de kapstok voor toekomstig cultuur- en erfgoed beleid.”

De maand juni staat dit jaar in het teken van verhalen. Verhalen van inwoners over hun Berkelland. De razende reporter van De Maand van Berkelland interviewt inwoners over de dingen die ervoor zorgen dat zij hier prettig leven en wonen.

Wethouder Anjo Bosman: “Wij willen onze inwoners laten meedenken en meebeslissen over hoe wij met onze cultuur en ons erfgoed omgaan in de gemeente. Dat kan in coronatijd helaas niet door live ontmoetingen te organiseren, daarom hebben wij De Maand van Berkelland bedacht. Een zomerse maand waarin persoonlijke verhalen over het wonen en leven in bijvoorbeeld Rekken, Geesteren, Borculo of Beltrum met elkaar gedeeld worden. Dus doe mee en deel je verhaal!”

Dat delen van verhalen gebeurt via alle mogelijke kanalen. Diverse cultuur- en erfgoed organisaties helpen de verhalen van de inwoners via hun eigen Facebookpagina of nieuwsbrief de wereld in, zodat veel mensen kunnen meegenieten. Daarnaast fungeren de verhalen als oproep aan de inwoners om ook hun eigen verhaal te delen. Dat kan via www.maandvanberkelland.nl. “Zo willen we een kettingreactie van verhalen veroorzaken.”

Advertentie:

Booking.com

Lees ook