Algemeen
Borculo

9 juni 2020

Vaarseizoen Berkelzomp ‘Jappe’ van start

Vaarseizoen Berkelzomp ‘Jappe’ van start

BORCULO – Later dan de bedoeling was, gaat ook de Berkelzomp ‘Jappe’ in Borculo aan zijn vaarseizoen beginnen. Anders, maar toch gaan de schippers net als andere organisaties starten met hun activiteit. De ‘Jappe’ start maandag 15 juni aan het vaarseizoen. “We gaan varen met maximaal 6 personen inclusief kinderen. Alles volgens het vaarprotocol wat hiervoor is opgesteld. Het vergt voor gasten en schippers enige aanpassing maar als een iedere zijn verantwoording neemt dan is dit mogelijk.”

Bijzonder is dat er nu het 31e vaarseizoen ingaat met nog steeds dezelfde boot zoals hij in 1989 te water is gelaten. Dit kan alleen als de boot goed wordt onderhouden door de Berkelschippers, allen vrijwilligers. Elke winter gaat de boot naar binnen in de Zompenloze om te drogen, eventueel slechte delen te vervangen, te schuren en opnieuw te schilderen. De boot lag sinds half maart al te glimmen om te beginnen aan een nieuw vaarseizoen.

Stichting Berkelzomp: “We hopen weer veel gasten te mogen ontvangen in onze Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo, om met hen een plezierige tocht over de Berkel te maken. We varen nu alleen nog de reguliere tochten over de oude en nieuwe Berkel. Het organiseren van onze diverse arrangementen en varen door de duikersluis bekijken we later als de regels dit toelaten.”

Omdat veel vakantiegangers in Nederland blijven is de verwachting dat veel gasten gebruiken maken van een heerlijk tochtje over de Berkel. De schippers vertellen enthousiast over hun boot en hoe vroeger de Berkelzomp gebruikt werd voor transport van allerlei waren.

Boeken kan via Toeristische Informatie Borculo. Tel. nr.: 0545-271966. Ook varen er Berkelzompen van ‘Stichting Berkelzomp’ in Eibergen, Lochem en Almen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook