Algemeen
Borculo

18 juni 2020

Dansers en tennissers sporten samen bij ABTC de Wildbaan

Dansers en tennissers sporten samen bij ABTC de Wildbaan

BORCULO – Corona leidt tot creativiteit en nieuwe ideeën, ook als het om sporten gaat. Sinds enkele weken geeft LG Dance lessen op de tennisbanen van ABTC de Wildbaan. En dat bevalt beide verenigingen goed.

In mei was het weer mogelijk om buiten te sporten. Ook LG-Dance nam het initiatief om een buitenlocatie te zoeken, omdat binnen sporten nog niet mogelijk was. De tennisbaan leek de ideale plek vanwege de ondergrond: ”Om te kunnen dansen is een gelijke vloer belangrijk om een goede sprong te maken. Ik heb de tennisvereniging benaderd en voorzitter Joris Kemkens was direct enthousiast over mijn idee. We hebben de protocollen gevolgd en de lessen iets aangepast, waardoor leden elkaar niet kruisen. Inmiddels dansen we ruim 4 weken met zo’n 230 kinderen op de Wildbaan en onze leden zijn blij dat ze weer mogen dansen”, aldus Loes Gersen, eigenaresse van LG-Dance.

Ook Joris Kemkens is enthousiast: “Naar dit soort initiatieven is ABTC de Wildbaan al een tijdje op zoek. Wij hebben een prachtig tennispark, maar we willen ons park graag breder beschikbaar stellen voor andere sporten en (sport)verenigingen. Op deze wijze kunnen we samen meer doen voor elkaar. Ons park blijft bovenal een plek waar wordt getennist, en dat blijft zo. Maar we willen (sport) verenigingen gelegenheid bieden om hier ook te sporten of samen te zijn. Daarin wil onze tennisvereniging graag helpen en faciliteren. Sportiviteit en gezelligheid komen hier samen.

LG-Dance is hier een prachtig voorbeeld van. Momenteel wordt er op baan 1 en 3 gedanst en tegelijkertijd wordt er op de overige banen getennist. We horen van alle kanten positieve reacties op deze samenwerking.

Loes vertelt: “We zijn de tennisvereniging enorm dankbaar dat zij dit samen met ons mogelijk wilde maken. Vaak zijn verenigingen vooral bezig met de organisatie binnen hun eigen vereniging, terwijl we samen meer kunnen bereiken. Per 1 juli mogen wij hoogstwaarschijnlijk weer binnen dansen, maar wellicht dat we de lessen voor volwassenen op De Wildbaan blijven geven. Want dit slaat enorm aan”.
Wie deze bijzondere combinatie wil meemaken, kan een proefles volgen bij LG Dance of meedoen met de Zomer Challenge van de tennisvereniging (voor meer info zie www.lg-dance.nl of www.abtcdewildbaan.nl). “Wij zien deze zomerperiode in ieder geval zonnig tegemoet”, aldus Loes en Joris.

Foto: Saskia Schuler

Advertentie:

Booking.com

Lees ook