Home » Borculo » Nieuw uitzicht voor beeld ‘Die Badende’
Algemeen
Borculo

28 juni 2020

Nieuw uitzicht voor beeld ‘Die Badende’

Nieuw uitzicht voor beeld ‘Die Badende’

BORCULO – Het beeld ‘Die Badende’ heeft een nieuwe plek gevonden aan de Berkel in Borculo. Het beeld, dat normaal gesproken te zien is nabij de Washuisbrug, kijkt nu tijdelijk uit op de watermolen vanuit de achtertuin van de familie Buddingh.

Het beeld is in het verleden doelwit geweest van vandalisme, waardoor deze ’s winters in de opslag wordt geplaatst. Het coronavirus zette een streep door het nieuwe zwemseizoen, waardoor het beeld niet geplaatst kon worden op de oorspronkelijke plek, op de paal tegenover het Staring College. In de tussentijd zal de achtertuin van de familie Buddingh onderdak bieden aan ‘Die Badende’, met uitzicht op de Berkel en de watermolen.

Kunstwerk ‘Die Badende’ is het werk van de Duitse kunstenaar Winfried Nimphius. In elke plaats langs de Berkel staat het beeld van de zwemmende vrouw in een rood badpak. Ook worden kleine versies van het beeld verkocht bij alle lokale VVV-kantoren als souvenir.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com