Algemeen
Borculo
Featured

29 juni 2020

Plannen voor herstel haven in centrum Borculo

Plannen voor herstel haven in centrum Borculo

BORCULO – De gemeente Berkelland heeft opdracht gegeven om deze week te starten met de sloop van de oude Hema aan de Voorstad. Al eerder heeft stichting Borculo, beleef de Berkelstad, Thomas Lijfering, medeoprichter van stichting Berkelzomp en de uitbaters Toon en Bart Ebbers van De Hoeksteen een plan ontwikkeld om de oude haven te laten terug keren aan de Voorstad in de vorm van een waterplein met rondom groen en zitplekken.

Op de plek van de oude Hema was ooit een haven waar de Berkelzompen werden in- en uitgeladen. De zitplekken kunnen de vorm krijgen van kisten. Daarmee wordt zowel verwezen naar wat hier vroeger werd geladen en gelost, als naar industrieel verpakker Meilink die tot begin jaren tachtig van de vorige eeuw gevestigd was op de huidige Orangerie in Borculo.

In de winter kan het plein als ijsbaan dienst doen en op andere momenten van het jaar na hevige regenval als waterberging. Inmiddels heeft het plan ook de goedkeuring gekregen van de taskforce Leef! In Borculo die het plan integraal hebben overgenomen in hun totaalvisie voor de binnenstad.

In september zal de raad een beslissing nemen naar aanleiding van het visiedocument van Leef! In Borculo en of de haven zal terugkeren in Borculo.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook