Algemeen
Berkelland

7 juli 2020

Wat ga jij doen deze zomer? Jeugd aan zet in Berkelland

Wat ga jij doen deze zomer? Jeugd aan zet in Berkelland

BORCULO – Door de coronacrisis gaan veel jongeren een andere zomer tegemoet dan zij zich misschien hadden voorgesteld. Festivals zijn afgelast en sport en sociale ontmoetingen zijn er veel minder. Samen met Stichting Buiten de School, de Berkellandse Uitdaging, het Assink Lyceum en Jimmy’s is de gemeente daarom een project gestart hoe wij deze zomer jongeren in Berkelland toch nog iets leuks willen bieden. En waarmee jongeren tegelijkertijd ook iets kunnen betekenen voor lokale stichtingen en verenigingen. De jeugd is aan zet, deze zomer in Berkelland!

Vanuit het ministerie van VWS (volksgezondheid welzijn en sport) zijn gemeenten gevraagd om extra aandacht te hebben voor jongeren. Zij heeft voor goede plannen en ideeën gericht op jongeren een eenmalige subsidie beschikbaar gesteld. In samenwerking met verschillende lokale partijen en organisaties is hierop een plan ingediend en subsidie toegekend gekregen. Onder de titel ‘Jeugd aan zet’ richt dit plan zich op jongeren en maatschappelijke impact, talentontwikkeling en ontmoeting.

Doe deze zomer iets voor een ander, da’s leuk én goed!

Jongeren uit Berkelland kunnen lokale organisaties en verenigingen helpen bij verschillende activiteiten die zij deze zomer organiseren. Vrijwilliger zijn voor de Zomertoer bijvoorbeeld, samen met andere jongeren een virtuele escaperoom ontwikkelen, klusjes doen bij de voetbalvereniging, een talententour organiseren of meehelpen met de drive-in bioscoop in Neede.

Jongeren met eigen ideeën voor activiteiten zijn natuurlijk van harte welkom om hun idee (onder begeleiding) tot uitvoering te brengen. Alle jongeren die gedurende 8 weken, minimaal 4 uur per week meedoen, krijgen een waardebon van 50,- die zij kunnen besteden bij ondernemers uit Berkelland. Er kunnen maximaal 50 waardebonnen worden uitgereikt.

Burgemeester Joost van Oostrum: ”Jongeren in Berkelland: jullie bruisen vast van de ideeën om op 1,5 meter er een topzomer van te maken. Pak die kans en doe mee.” Wethouder Marijke van Haaren: “Wat vind je leuk, waar krijg je energie van? Gebruik dat talent en zet het in voor de ander en voor Berkelland!”

Aanmelden voor activiteiten

Een complete lijst met activiteiten waarvoor jongeren worden gezocht, is HIER te vinden. Vanaf vanmiddag zijn alle activiteiten te vinden op www.sjorssportief.nl. Meer weten of aanmelden kan ook door contact op te nemen met Jongerenwerker Veronica Kasteel: v.kasteel@gemeenteberkelland.nl of telefoonnummer 06 44 23 65 63.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook