Algemeen
Borculo
Featured

11 juli 2020

Nieuwe Kabouterroute van start in Borculo

Nieuwe Kabouterroute van start in Borculo

BORCULO – Borculo is een prachtig stadje in Berkelland. Vol met mooie verhalen en locaties. Verhalen uit het verleden en heden van Borculo, verhalen over creatieve, bijzondere en ondernemende mensen die het stadje hebben gemaakt zoals het nu is.

Om inwoners en dan vooral ook de kinderen vanaf jonge leeftijd bekend te maken met deze mooie verhalen en de bijzonder mooie plekken, is er een wandelroute en een boekje in kabouterthema ontwikkeld. Uit historisch oogpunt relevante locaties zijn onderdeel van de wandeltocht. Het historisch besef wordt door de kabouters en hun verhalen vergroot. Het boekje met gedichten en verhalen is een dank-je-wel voor ieder die zich inzet voor Borculo. Deze route is geïnitieerd door stichting Borculo, beleef de Berkelstad. Vanaf half juli is de route te wandelen.

Een netwerk van kabouterroutes in de Achterhoek.

Inmiddels zijn er op meerdere plekken al kabouterroutes gerealiseerd. De Hofkabouters sluit op dit netwerk van reeds bestaande routes in Groenlo, Lichtenvoorde, Bredevoort, Zieuwent en Winterswijk aan. Het concept is bedacht door Joske Elsinghorst en zij realiseerde ook de bovengenoemde kabouterroutes.

De kabouterwandelroute door Borculo is door een werkgroep van inwoners en Joske uitgewerkt. De route leidt langs deurtjes van kleine kabouterhuisjes die je kunt opzoeken en bekijken. In het bijbehorende boekje vind je de routebeschrijving en gedichten en verhaaltjes waarmee je de stad en de kabouters leert kennen.

In de route kun je handgemaakte keramieken kabouterdeurtjes ontdekken die gemaakt zijn door Betty Derksen-de Weerd. Lucy van Wijk verzorgde de illustraties, Henrieke Luessink de vormgeving. Peter W. Nieuwenhuis en Sandra Legters droegen bij als redacteur. Astrid Leussink was ook één van de bewoners die het initiatief nam de kabouterroute voor Borculo uit te werken. De werkgroep heeft ook haar ideeën in het project meegenomen.

Kabouterboekjes worden uitgereikt aan de leerlingen van groep 1 t/m 4 van de basisscholen in Borculo en de leden van de Historische Vereniging Borculo. Deze route is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Berkelland, Fonds2013, Toeristische Informatie Borculo en de Historische Vereniging Borculo. Heeft u vragen of wilt u de werkgroep bereiken? Dat kan via: kabouterrouteborculo@gmail.com.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook