Algemeen
Borculo
Featured

17 juli 2020

Pas op: pannenoplichters in Borculo actief

Pas op: pannenoplichters in Borculo actief

BORCULO – In Borculo zijn één of meerdere oplichters actief. De oplichter is in ieder geval langs de deur geweest in de buurt van de Ruurloseweg. Bij meerdere huishoudens heeft de oplichter, een man van rond de veertig jaar oud, geprobeerd een pannenset aan te smeren. Voor zover bekend is niemand in de gladde verkooppraatjes getrapt.

De oplichter wordt omschreven als een ‘leuke man met een vlotte babbel’. Hij doet zich voor als een medewerker van Siemens en vertelt dat er binnenkort een scootmobieltocht door de straat komt. Hij geeft aan dat er dames koffie willen schenken op de hoek van de straat en vraagt aan de bewoner of dit goed is. Hij maakt een praatje met de bewoners over onderwerpen als scootmobielen, rollators en op een gegeven moment begint hij over pannen, die hij binnen wel wil laten zien. Het zou gaan om een geweldige pannenset met een waarde van maar liefst €2250, maar die hij nu wil verkopen voor 250 euro. Als de bewoner geen interesse heeft, zakt de prijs naar 100 euro. Daarna wordt de oplichter boos en minder aardig. Een geschrokken bewoner trapte er niet in en heeft de oplichter het huis uit gezet.

De oplichter rijdt in een donkergrijze bestelbus. Verder is hij rond de 40 jaar oud, klein en gezet en heeft kort geknipt haar met bruine ogen.

Na wat rond zoeken op internet blijkt de oplichter al jaren actief te zijn in de hele regio. Zo was begin 2019 een bejaard echtpaar in Borne het slachtoffer van de oplichter, die voor meer dan 2000 euro aan pannen kochten. Ook hier deed de man zich voor als medewerker van Siemens, die reclame wilde tijdens een scootmobieltocht. Of het gaat om dezelfde man, is niet bekend.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook