Algemeen
Borculo
Featured

6 augustus 2020

10 mooiste en leukste steden van Nederland

10 mooiste en leukste steden van Nederland

BORCULO – Vanwege het coronavirus blijven steeds meer Nederlanders in de zomervakantie in eigen land. We ontdekken Nederland opnieuw en genieten van al het moois wat ons kikkerlandje te bieden heeft. Ook wij zijn op zoek gegaan naar de mooiste steden van Nederland. Hieronder onze top 10 favoriete steden in Nederland.

1. Borculo, Gelderland

Borculo heeft een prachtig centrum met mooie, oude gebouwen. Ontdek de historie van het Berkelstadje in de Achterhoek door middel van een stadswandeling of een mooie fietstocht door het Achterhoekse landschap. Bewandel de oude straatjes en bewonder de historische gebouwen die een lange geschiedenis kennen.

2. Borculo, Gelderland

Geniet van de rust in het mooie Achterhoekse stadje Borculo. Pak een terrasje langs de Berkel en bewonder de historische watermolen in het hartje van het centrum.

3. Borculo, Gelderland

Het stadje Borculo ligt in het oosten van het land en wordt omringt door groene bossen en prachtige natuurgebieden. In de omgeving vind je een groot aantal kastelen en historische landhuizen. De watermolen van Borculo heeft twee onderslagraden en diende vroeger als korenmolen. Tegenwoordig vind je hier twee gezellige restaurants met prachtig uitzicht vanaf het terras.

4. Borculo, Gelderland

Pak de fiets en kom naar Borculo, in de Achterhoek. Landschap, landschap en nog eens landschap. Borculo heeft een groot aantal fiets- en wandelroutes en is geliefd bij vele fietsers. Stap op de ijzeren ros en ontdek de prachtige ligging van het historische stadje. Ook voor kinderen is het leuk om Borculo te ontdekken. De Hofkabouters laten zich graag zoeken tijdens de Kabouterroute. Ook zijn er historische wandelroutes, met en zonder stadsgids, die de geschiedenis van het stadje tot leven laten komen.

5. Borculo, Gelderland

Ooit was Borculo een machtig stadje met een groot kasteel, met gracht, en echte ridders. Wist je dat het kasteel ooit het op vier na grootste kasteel van Nederland was? Helaas heeft het kasteel de tand des tijds niet overleefd, maar de kelders, van het ooit zo machtige kasteel, zijn nog steeds aanwezig.

6. Borculo, Gelderland

Het Achterhoekse stadje Borculo zit vol met cultuur. In het centrum vind je het Brandweermuseum en het Kristalmuseum, wat geliefd is bij vele toeristen. Of bezoek de museumboerderij de Lebbenbrugge, waar oude ambachten herleven. Borculo wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Berkelland.

7. Borculo, Gelderland

De inwoners van Borculo zijn uitermate vriendelijk en het naoberschap staat hier hoog in het vaandel. De Borculoërs zijn altijd in voor een praatje en helpen je graag met het vinden van de weg.

8. Borculo, Gelderland

Op zoek naar een goed restaurant? Ontdek de Borculose keuken in één van de vele restaurants die het Berkelstadje rijk is. Geniet aan het water van een lekker diner of lunch in het hartje van het centrum. Ook net buiten Borculo vind je restaurants met lekker eten waar je bourgondisch kan genieten van het Achterhoekse landschap.

9. Borculo, Gelderland

De Berkellandse hoofdstad Borculo wordt omringt door water. Meerdere rivieren stromen om en door Borculo heen, met als spil de Berkel, die dwars door het centrum loopt. Hier hebben vele Berkelschippers hun vracht aan wal gebracht en nog steeds wordt er dankbaar gebruik gemaakt van het water uit dit riviertje. De vracht heeft plaats gemaakt voor toeristen, die met de Jappe een rondvaart kunnen maken op het Borculose water. Liever een wat meer ontspannen dagje uit? Bezoek de Hambroekplas, een recreatiegebied net buiten Borculo.

10. Neede, Gelderland

De mooiste bezienswaardigheid van Neede is het stadje Borculo op nog geen 5 kilometer afstand.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook