Algemeen
Borculo

14 augustus 2020

Wandeling in voetspoor van meester Heuvel door landgoed Beekvliet

Wandeling in voetspoor van meester Heuvel door landgoed Beekvliet

BORCULO – Op 19 en 26 augustus is er wederom gelegenheid om deel te nemen aan een wandeling die meester Heuvel 100 jaar geleden door Beekvliet maakte en beschreef in zijn essay “De geheimen van den ouden weg”. De wandeling start om 9 uur bij de Lebbenbrugge en gaat langs de Maandagsdijk via Barchem naar de Kale Berg. Ze voert langs het, vanwege de bijzondere plantengroei, beroemde Stelkampsveld.

Het is een voettocht van zo’n 12 km over zandwegen en verharde wegen die door de uitleg van het gebied langs de mooiste plekjes van de Achterhoek, onder deskundige leiding van de medeauteurs van het boekje “De geheimen van den ouden weg”, Willem Drok, en op 26 augustus ook Ben van Dijk, ongeveer 3 uur in beslag neemt. Het boekje is bij de Lebbenbrugge te koop en bevat het originele verhaal van meester Heuvel, de routebeschrijving van de wandeling en enige uitleg over het idee en belang van het natuurnetwerk Natura 2000.

Teruggekomen bij de Lebbenbrugge is in het bezoekerscentrum gelegenheid de film “Beekvliet, een natuurgebied naast de deur” te bekijken. Hier ziet u meester Heuvel in de wandeling en de zeldzame plantensoorten die u, omdat alle plantjes op een specifiek eigen tijdstip bloeien, helaas niet in het veld hebt kunnen zien, maar die hier in de periode vanaf mei/juni tot en met augustus bloeien.

Het boekje is te koop bij de boekhandels in de omgeving en bij De Lebbenbrugge.

Vanwege de corona-maatregelen kunnen er op 19 augustus niet meer dan 8 mensen en op 26 augustus 16 personen per keer mee. Daarom is opgave vooraf nodig bij De Lebbenbrugge: tel. 0545-272178 (dagelijks tussen 11.00 en 17.00u) of e-mail: lebbenbrugge82@gmail.com.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook