Algemeen
Borculo

16 september 2020

SFB organiseert het ‘Berkellandse Ommetje’

SFB organiseert het ‘Berkellandse Ommetje’

BORCULO – De Sport Federatie Berkelland(SFB) introduceert tijdens de Nationale Sportweek op thema dag ouderen; het Berkellands Ommetje. Het Berkellands Ommetje is gebaseerd op het Gelders Ommetje. De SFB geeft met dit initiatief extra aandacht aan bewegen voor senioren in Berkelland en wil daarnaast sociale ontmoeting stimuleren.

Het Berkellands Ommetje is een laagdrempelige wandelactiviteit in de buurt, waarbij gezelligheid en ontmoeting (op gepaste afstand) centraal staan. Met dit initiatief worden familieleden, kennissen, begeleiders of dorpsgenoten uitgedaagd om vaker een wandeling te maken met een bewoner van een zorginstelling of (eenzame) thuiswonende ouderen.

In totaal wordt u 4 keer uitgedaagd om te gaan wandelen, in een tijdsbestek van 2,5 week. Voor elke plaats in Berkelland zijn er 2 routes per wandelmomenten beschikbaar. Eén route van 2,5 km en één route van 4 km.

Hieronder volgt een overzicht vanaf wanneer de wandelroutes beschikbaar zijn:
Wandeling 1: Vanaf maandag 21 september
Wandeling 2: Vanaf vrijdag 25 september
Wandeling 3: Vanaf woensdag 30 september
Wandeling 4: Vanaf zondag 4 oktober
Dinsdag 6 oktober wordt het project afgesloten, dit is in de week tegen Eenzaamheid.

Meedoen aan dit initiatief kan als duo, als u zelf iemand kent waarmee u wilt gaan wandelen. U kunt zich ook aanmelden als vrijwillige wandelpartner of als u een vrijwillige wandelpartner zoekt, de SFB zorgt dan voor een mooie koppeling. Wilt u zich aanmelden als duo, als vrijwillige wandelpartner of als wandelaar?

Mail dan naar Susanne van den Berg via susanne@sportfederatieberkelland.nl of bel naar: (0545) 47 67 27 (ook via whats-app bereikbaar op dit nummer).

Als u zich aanmeldt krijgt u meer informatie over de wandelingen en waar u deze t.z.t. kunt ophalen/downloaden. Alle deelnemers die zich aanmelden kunnen tijdens de laatste afsluitende dag van het Berkellands Ommetje, op dinsdag 6 oktober, een leuk aandenken ophalen. Mits u alle 4 de wandelingen heeft gelopen. Meer informatie hierover volgt na de aanmelding.

De eerste wandelroutes zijn mede mogelijk gemaakt door het plaatselijke VVV kantoor. Benieuwd naar meer mooie wandelroutes in de omgeving? Bezoek het VVV kantoor bij u in de buurt.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook