Algemeen
Berkelland

16 september 2020

Ondersteuning voor mantelzorgers die een partner hebben met dementie

Ondersteuning voor mantelzorgers die een partner hebben met dementie

BORCULO – Mantelzorgers die een partner hebben met dementie zorgen en begeleiden hun partner 24 uur per dag, dit is een zware taak. Daarbij is het dementieproces onomkeerbaar. In dit proces zijn er verschillende mogelijkheden van ondersteuning. Eén van de mogelijkheden is de POP groep (Partners Ondersteunen Partners). Mantelzorgers komen maandelijks bij elkaar om naar elkaar te luisteren, ervaringen te delen en ook om elkaar praktische tips te geven.

Ervaringen van de mantelzorgers:

  • Ik kan niet meer zonder deze gesprekken, de ander weet precies wat ik bedoel.
  • Ervaring van de ander voelt soms zwaar, vooral als je nog aan het begin van het proces zit, maar je leert van elkaar.
  • Fijn het gesprek met lotgenoten, herkenbaarheid en je voelt je veilig, zodat je je ook kwetsbaar op kunt stellen.
  • Mensen in je omgeving hebben zeker begrip, maar de emotie erbij is minder, dit kun je beter met mensen delen die in dezelfde situatie zitten.

Vanwege de corona maatregelen hebben deze gespreksgroepen geen plaats gehad de afgelopen maanden. Maar vanaf september gaan we weer van start. Vooralsnog in Wijkgebouw De Koppel, Koningin Julianastraat 37 in Borculo. De gespreksgroep komt bij elkaar op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Vanzelfsprekend volgen we de richtlijnen van het RIVM m.b.t. het coronavirus.

Er zijn nog mogelijkheden tot deelname en er zijn geen kosten aan verbonden. Wilt u meer informatie of wilt zich opgeven dan kan dat via uw wijkverpleegkundige of trajectbegeleider Dementie.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411

Advertentie:

Booking.com

Lees ook