Algemeen
Borculo

30 september 2020

Markt Borculo verrijkt met nieuwe poelier

Markt Borculo verrijkt met nieuwe poelier

BORCULO – De woensdagmarkt in Borculo krijgt een nieuwe marktkraam met kipproducten vanaf 7 oktober. Het familiebedrijf ’t Kippeboertje verkoopt verse kipproducten uit eigen land en grilt elke woensdag halve hanen. “Het is een gewoon een mooie markt in hartje Borculo, dus dat ik mij hierbij kan aansluiten is gewoon super!”

Op de markt staan elke week al markkooplieden met onder andere kaas, vis en bloemen. Tot 1 oktober is de markt nog voorzien met een marktwagen met kip, maar daarna stopt de poelier met deze markt. Mede-eigenaar Raymond Boon van ’t Kippeboertje had meteen de ambitie om de plaats over te nemen, “Het is een mooie markt in hartje Borculo, dus dat ik mij hierbij kan aansluiten is gewoon super!”

Raymond Boon uit Enschede zit al 20 jaar in het vak. “Ik rij elke maandag naar Groningen om daar kip bij de slachterij op te halen. De kippen uit eigen land worden daar elke maandag geslacht, dit is de reden dat het vlees altijd super vers is en hierdoor lang houdbaar. Dit is uiteraard ook te proeven, heel vaak merken we dat mensen die ons vlees een keer proeven toch nog vaker terugkomen. Daar doe je het voor.”

Elke woensdag staan de markkooplieden van 08.00 tot 13.00 uur op de markt in Borculo. 

Advertentie:

Booking.com

Lees ook