Algemeen
Berkelland

3 oktober 2020

HAN en SFB starten samenwerking in pilot ‘Sportief groot worden’

HAN en SFB starten samenwerking in pilot ‘Sportief groot worden’

BORCULO – Tijdens de week van de motoriek, een themaweek om meer aandacht te vragen voor het nut en belang van een brede motorische ontwikkeling, start de Sport Federatie Berkelland i.s.m. de Hogeschool Arnhem en Nijmegen de jaarlijkse motorische screening voor leerlingen uit groep 2 t/m 8. Deze samenwerking komt voort uit een gezamenlijk doel om ‘sportief groot worden’ bij kinderen te stimuleren.

‘Sportief groot worden’ is gericht op het realiseren van een rijke omgeving waarin kinderen hun talent voor sport en bewegen zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Om dit te realiseren werken professionals van diverse sportorganisaties lokaal- en provinciaal samen.

Hierbij is het belangrijk dat kinderen zich motorisch kunnen ontwikkelen en daarbij zoveel mogelijk verschillende sporten leren kennen. Dit om zo een passende keuze in hun sportloopbaan te kunnen maken. Een motorische screening geeft weer waar eventueel talent of zorg in de motoriek aanwezig is.

Al een aantal jaren voert SFB de motorische screening uit op 14 basisscholen in Berkelland. De resultaten geven een duidelijk beeld over de motorische ontwikkeling van de leerling. Als extra zorg nodig is, kan dit in de gymles of eventueel via een doorverwijzing naar een GymXtra programma om motorisch sterker te worden. Maar ook leerlingen die uitmuntend scoren en talent hebben op motorisch vlak zullen in de toekomst deel kunnen nemen aan een programma om zich sportief verder te kunnen ontplooien. Alles om het ‘sportief groot worden’ zo breed mogelijk te faciliteren.

In de samenwerking tussen de HAN en SFB hebben studenten van de opleiding Sport en Bewegen een belangrijke rol. Zij voeren de testen uit op de 14 scholen waar de SFB het bewegingsonderwijs verzorgt. De provincie Gelderland financiert voor de duur van dit pilotproject vervoersmiddelen zodat studenten naar de verschillende kernen van Berkelland kunnen komen om de SFB buurtsportcoaches bij de screening te ondersteunen. De eerste testen starten op vrijdag 2 oktober en de laatste school wordt getest op 2 november, in totaal worden er ruim 1500 leerlingen getest.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook