Algemeen
Berkelland

16 oktober 2020

Er staan weer bladkorven in de bebouwde kommen

Er staan weer bladkorven in de bebouwde kommen

BORCULO – Afgelopen week zijn er weer bladkorven geplaatst in de bebouwde kommen. Buurtbewoners kunnen bladafval van gemeentebomen in deze bladkorven doen. De gemeente Berkelland leegt de bladkorven wekelijks.

De gemeente plaatst bladkorven op de plekken waar veel en grote bomen staan en waar de overlast groot is. Het is niet mogelijk om overal waar hinder van het blad wordt ondervonden korven te plaatsen. Voor de tuin is het beter het blad in de winterperiode te laten liggen. Het biedt de planten bescherming tegen vorst. Ook is het aan te raden het blad te composteren en in de tuin te verwerken. 

De bladkorven zijn uitsluitend bedoeld voor het blad van gemeentebomen. Ander afval dan blad mag niet in de korven. Mocht blijken dat dit gebeurt, dan zullen de bladkorven weer worden verwijderd. Als de bladvalperiode voorbij is, wordt alle blad van de gazons en openbare verharding verwijderd en afgevoerd.

In het buitengebied wordt er geen blad ingezameld. De situatie in het buitengebied is anders dan binnen de bebouwde kommen. Inwoners in het buitengebied hebben doorgaans meer mogelijkheden om blad te composteren of op een andere manier te verwerken.

Het aantal bladkorven wordt niet uitgebreid. Er komen regelmatig verzoeken om op andere locaties bladkorven te plaatsen. Dit is alleen mogelijk als er op de bestaande locaties geen korf meer nodig is en dus beschikbaar komt. 

Er staan bladkorven in alle grote en kleine kernen van Berkelland.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook