Algemeen
Borculo
Featured

20 oktober 2020

Centrum van Borculo krijgt grote impuls

Centrum van Borculo krijgt grote impuls

BORCULO – Het centrum van Borculo krijgt de komende jaren een impuls. De Taskforce Borculo Leef! heeft met inwoners en belanghebbenden een visieplan voor het centrum gemaakt. Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor met het plan in te stemmen.

Wethouder Maikel van der Neut: ‘Met deze visie kunnen we, zoals Leef! aangeeft, samen bouwen aan een bruisend centrum van Borculo. Dit is belangrijk om de leefbaarheid op peil te houden en de leegstand in met name aanloopstraten tegen te gaan. Het plan heeft een duidelijk uitvoeringsprogramma waar we met elkaar de komende jaren mee aan de slag kunnen.’

Vitale en aantrekkelijke kern

De gemeente vindt het belangrijk in te zetten op vitale en aantrekkelijke kernen. Het voorkomen van leegstand en het behouden van voldoende voorzieningen dragen daaraan bij. In navolging van Neede en Eibergen is er nu een plan voor het centrum van Borculo. De kosten voor de uitvoeringsagenda, waarin diverse projecten zijn opgenomen voor in eerste instantie de komende drie jaar, bedragen circa 2,7 miljoen.

Aanpassingen

Het plan bevat een groot aantal concrete uitwerkingspunten voor de komende jaren: Verbeteren diverse delen van de bestrating, uitvoeren verlichtingsplan, vergroening van de Veemarkt, inrichten van een Gevelfonds, verbeteren van de Lange Wal, aanpassen rijrichtingen, verbeteren parkeren en bewegwijzering, fietsenstalling, invulling locatie oude Hemapand, realiseren Horecaplein, aanstellen Stadsmanager, realiseren speelplekken, versterken bevaarbaarheid van de Berkel en toevoegen opstapplaatsen langs de Berkel. 

Leef!

Leef! bestaat uit een groep van vertegenwoordigers vanuit de ondernemers, de horeca, het toerisme, de inwoners en de gemeente. Op een vijftal thema’s hebben zij invulling gegeven aan de stadsvernieuwing. De thema’s zijn: Centrum, Horeca, Ondernemen, Groen en de Berkel.

De Taskforce heeft een bewonersavond georganiseerd in oktober 2018. Vervolgens is in diverse kleinere bijeenkomsten aan de hand van de thema’s doorgesproken met elkaar. Op 7 oktober 2019 is het visiedocument gepresenteerd en in april 2020 is het overhandigd aan het college.

Behandeling in gemeenteraad

De gemeenteraad bespreekt het voorstel waarschijnlijk in de commissievergadering van 10/11 november en de raadsvergadering van 24 november.

Het plan van Leef! kunt u zien op: https://leef-inborculo.nl

Foto: Gemeente Berkelland

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook