Algemeen
Borculo

5 november 2020

Lindeboom en 1925 bloembollen geplant na 95 jaar Stormramp

Lindeboom en 1925 bloembollen geplant na 95 jaar Stormramp

BORCULO – Het is dit jaar 95 jaar geleden dat Borculo werd getroffen door de Stormramp. Ter nagedachtenis van deze ramp, hebben leerlingen van het Zone.college uit Borculo maar liefst 1925 bloembollen geplant, het rampjaar van de Stormramp. Het initiatief komt vanuit de stichting Borculo, Beleef de Berkelstad.

Peter Nieuwenhuis gaf een gastles over de Stormramp aan de leerlingen van het Zone.college. Aansluitend werden de bloembollen geplant tijdens de praktijkles TOA (Tuinontwerp en Aanleg) op het eiland tussen de Burgemeester Bloemersstraat en de Korte Wal.

De 1925 bostulpen zijn gepoot op de plek waar het eerste monument ter herinnering van de stormramp in 1925 (het stobbenmonument) was. De bostulpen symboliseren de woorden van de voormalige burgemeester, de Muralt, ten tijde van de stormramp: “In het voorjaar zal er een nieuw Borculo oprijzen uit de puinhopen. Zo zullen wij ieder voorjaar worden herinnert aan de wederopbouw van Borculo.”

De bostulpen zijn geschonken door een bijdrage van het Naoberfonds, de Gemeente Berkelland en Hoveniersbedrijf iD-Groen.

Lindeboom

Naast de 1925 bloembollen werd er ook een lindeboom gepoot in het Cycloonpark. Deze belofte werd na 95 jaar ingelost, aangezien men in 1925 had beloofd een lindeboom te planten ter herinnering van de stormramp. Fonds ‘Vereniging Volksheil’ heeft de boom geschonken.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook