Algemeen
Borculo

21 november 2020

Kerken open in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo om te gedenken

Kerken open in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo om te gedenken

BORCULO – Op zondag 22 november worden in de protestantse kerken de overledenen van het afgelopen kerkelijk jaar herdacht. Een bijzonder moment als de namen worden genoemd van ieder die overleden is. Dit jaar zal dat ook in Protestantse Gemeente De Wijngaard anders zijn dan andere jaren. PG De Wijngaard bestaat uit Borculo en de kerkdorpen Geesteren, Gelselaar en Haarlo.

Na een online viering om 10.00 uur in de Joriskerk in Borculo, die met beeld te volgen is op www.pgdewijngaard.nl/meeluisteren, zullen in Borculo en de omliggende dorpen de kerken opengezet worden. In de eerste plaats is er ruimte voor de families van wie herdacht worden. Maar ook kan iedereen die dat wil naar de kerk in hun eigen plaats komen om een kaars aan te steken, even stil te zijn of om iemand die hen lief was te gedenken.

De tijden dat iedereen welkom is om de kerk binnen te lopen zijn:
In Geesteren Hervormde Kerk van 13.15-14.00 uur
In Gelselaar van 13.30 – 14.15 uur
In Haarlo van 14.15 – 15.00 uur
In Borculo van 15.00 – 15.45 uur

In de kerken wordt u verzocht om een mondkapje op te doen, de looproutes te volgen, 1,5 meter afstand te houden en er mogen een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen. Juist in deze tijd kunnen veel mensen behoefte hebben om even stil te worden of om die ene naam die voor hen zo belangrijk is te gedenken. Iedereen is van harte welkom om binnen te komen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook