Algemeen
Borculo

21 november 2020

Zone.college Borculo schermt coronaproof

Zone.college Borculo schermt coronaproof

BORCULO – Op woensdag 18 november kwam de trainer van het Nederlandse schermteam en schermvereniging Surtout Georges Dérop naar Borculo om daar de leerlingen van het Zone.college Borculo schermles te geven. Elk jaar komt Dérop een dag naar Borculo, maar dit keer voor het eerst volledig coronaproof.

Met extra handschoentjes en het ontsmetten van alle maskers bij het wisselen van de lessen. Na de uitleg van de geschiedenis van het schermen en de bijbehorende materialen degen, floret, sabel, masker, handschoen en vest was het tijd om de juiste schermhouding en ook reactiesnelheid van de leerlingen te testen. Daarna werden alle beschermmaterialen aangetrokken en was het tijd om echt te gaan schermen. Dit valt nog niet mee, wat is Dérop snel en is het lastig om je tegenstander te raken voordat je voet op de grond komt, want anders is je punt ongeldig en kan de ander de aanval overnemen.

De Sport Federatie Berkelland ondersteunt het Zone.college Borculo met het regelen van bijzondere clinics tijdens de gymlessen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook