Algemeen
Berkelland

24 november 2020

Lokale lockdown dreigt in Berkelland, cijfers moeten beter

Lokale lockdown dreigt in Berkelland, cijfers moeten beter

BORCULO – Een lokale lockdown is één van de maatregelen die de coronacijfers in Berkelland moeten doen dalen. Hiervoor waarschuwt burgemeester Joost van Oostrum in gesprek met Tubantia: “Je kunt denken in de richting van de aanvullende landelijke lockdown die vorige week is opgeheven.”

De burgervader maakt zich zorgen over het hoge aantal positieve testen onder de Berkellandse inwoners. In de afgelopen week testten 93 mensen positief op het coronavirus, een kleine daling ten opzichte van de week daarvoor, toen er 7 meer positief werden getest. Dit gaat volgens van Oostrum te langzaam: “Het aantal besmettingen loopt nogal langzaam terug in Berkelland.”

In Berkelland worden omgerekend 200 mensen op de 100.000 inwoners positief getest. Dit zit nog altijd dichtbij de 250, dat wordt gezien als ‘zeer ernstig’. Als het aantal besmettingen niet snel afneemt, is de kans groot dat er extra maatregelen worden getroffen. Om welke maatregelen dit gaat, laat de burgemeester in het midden. Aannemelijk is het langer sluiten van de horeca, het opnieuw sluiten van openbare gebouwen, zoals zwembaden, musea, theaters en bibliotheken.

Van Oostrum hoopt dat de maatregelen niet nodig zijn en doet een dringende oproep aan de inwoners om zich te houden aan de coronaregels. “Voor de sociale contacten is het wenselijk dat we weer iets kunnen, maar dan moeten de cijfers echt omlaag.” besluit de burgemeester in gesprek met de krant.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook