Home » Borculo » Militaire oefening van 7 t/m 11 december
Algemeen
Berkelland

3 december 2020

Militaire oefening van 7 t/m 11 december

Militaire oefening van 7 t/m 11 december

BORCULO – Het ministerie van Defensie houdt van 7 tot en met 11 december een oefening. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Deventer, Rijssen, Haaksbergen, Varsseveld en Zevenaar. Er doen 30 militairen, 1 vrachtauto en 3 bedrijfswagens mee.

Doel oefening

De militairen oefenen het verkennen en in kaart brengen van locaties en objecten. Dat gebeurt te voet. De eenheid oefent op verschillende militaire oefenterreinen en in het genoemde gebied. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Gebruik wegen en terreinen

Eigenlijk gebruiken ze alleen openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze toch iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Personeel van Defensie behoort tot een vitale sector. En is daarom deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. Daardoor kunnen ze de noodzakelijke ondersteuning aan de samenleving en de reeds opgedragen missies uitvoeren. Ondanks de vrijstelling treedt militair personeel zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering, het RIVM (Rijksdienst Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het CEAG (Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid)

Schade?

Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com