Home » Borculo » Blauwalg aangetroffen in Hambroekplas
Algemeen
Borculo
Featured

7 december 2020

Blauwalg aangetroffen in Hambroekplas

Blauwalg aangetroffen in Hambroekplas

BORCULO – Afgelopen weekend heeft waterschap Rijn en IJssel blauwalg aangetroffen in de Hambroekplas. Het advies is om contact met het water te vermijden. Het waterschap heeft waarschuwingsborden geplaatst.

Het gaat niet om de bekende blauw/groene blauwalg, dat vaak in de zomer wordt aangetroffen, maar om de rode blauwalg. Deze alg groeit goed bij lage watertemperaturen. De rode blauwalg kan, net zoals de zomerse blauwalg, ook schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen en (huis)dieren, meldt het waterschap.

Via de waarschuwingsborden worden bezoekers geadviseerd contact met het water te vermijden. Dit geldt ook voor huisdieren. Is er contact geweest met de blauwalg, spoel dan de huid goed af onder de douche. In het geval en inname en/of klachten kunt u contact opnemen met de huisarts.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com