Algemeen
Haarlo

12 december 2020

De Berkelhof wandelt mee voor 3FM actie Serious Request

De Berkelhof wandelt mee voor 3FM actie Serious Request

HAARLO – Stichting de Berkelhof uit Haarlo wandelt dit jaar mee voor de 3FM actie Serious Request The Lifeline. De Berkelhof: “Onze kleinschalige zorginstelling is flink getroffen door Corona. Om deze moeilijke periode achter ons te laten en om te zetten naar iets positiefs gaan we op dinsdag 22 december met z’n zessen een rondje Haarlo – Neede – Eibergen (15 km) lopen!”

Dit jaar haalt Serious Request geld op voor het Rode Kruis om medische hulpverlening te ondersteunen tijdens de Corona-crisis en de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar dit is niet de enige reden voor de Berkelhof: “Zoals jullie allemaal bij onze updates rondom de Corona hebben kunnen lezen, en helaas (soms) ook uit eigen ervaring hebben moeten meemaken, heeft de lockdown traumatische consequenties voor de mensen met een verstandige beperking op De Berkelhof gehad. Zowel voor deelnemers van de dagbesteding, als voor onze bewoners. Wekenlang niet naar je werk kunnen, ritme weg en structuren die omvallen. Je familie alleen op afstand mogen zien en de reden voor dit alles niet goed kunnen begrijpen. Het was allebehalve makkelijk.”

Helaas kreeg De Berkelhof gedurende dit jaar te maken met meerdere besmettingen en moest de dagbesteding noodgedwongen enkele keren sluiten om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. Het wegvallen van structuur en contacten had een enorme impact op de deelnemers met een verstandelijke beperking. Mantelzorgers werden er mee geconfronteerd dat ze quarantaine moesten gaan organiseren en de verspreiding van en naar andere instellingen via de dagbesteding was, en is, een enorm risico.

Hier bovenop was er onlangs nog een grote uitbraak op De Berkelhof. Meerdere bewoners en medewerkers werden flink ziek. Alles moest dicht. De bewoners kregen te maken met quarantaine en isolatie. Een situatie die voor de meesten maar moeilijk te begrijpen was.

Wil jij de Berkelhof helpen en doneren voor dit goede doel? Klik dan hier voor meer informatie.

Foto: De Berkelhof

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook